Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στρατηγική επένδυση για Prodea και YODA Group η απόκτηση του υπερπολυτελούς Parklane Λεμεσού

Στρατηγική επένδυση για Prodea και YODA Group η απόκτηση του υπερπολυτελούς Parklane Λεμεσού

Στρατηγική επένδυση για Prodea και Παπαλέκα η απόκτηση του υπερπολυτελούς Parklane Λεμεσού

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τις τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο ύστερα από την ιδιαίτερα σημαντική επένδυση της κοινοπραξίας της Invel Real Estate, της PRODEA Investments και του κυπριακού Ομίλου εταιρειών YODA Group του Ιωάννη Παπαλέκα: η κοινοπραξία απέκτησε το υπερπολυτελές θέρετρο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol στη Λεμεσό, το οποίο αποτελεί την πρώτη κοινή επένδυση των τριών εταιρειών και ολοκληρώνει τον έλεγχο του συνόλου των luxury resorts της Κύπρου (Nicosia Landmark, Αphrodite’s Hills και Parklane Λεμεσού).

Η επένδυση αυτή έγινε μέσω της εταιρείας MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV), η οποία, ως το επενδυτικό όχημα των τριών μετόχων στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, απέκτησε του 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower, που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό.

Στρατηγική επένδυση για Prodea και Παπαλέκα η απόκτηση του υπερπολυτελούς Parklane Λεμεσού

Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol είναι το μοναδικό Luxury Internationally Branded θέρετρο στην Κύπρο.
Είναι οικοδομημένο σε παραθαλάσσια έκταση 100.000 τ.μ. και αποτελείται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες συμπεριλαμβανομένων των 18 Park Villas ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες.
Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις, αλλά και γυμναστήριο, το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ., και ένα μοναδικό χώρο για παιδιά έκτασης 3.000 τ.μ.

Prodea Parklane Κύπρος

Να σημειωθεί ότι η MHV κατέχει και το 100% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company Limited, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία.
Ενδεικτική της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η επένδυση στο Parklane είναι η δήλωση του κ. Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου, ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Invel Real Estate και Εκτελεστικού Προέδρου της PRODEA Investments, ο οποίος δήλωσε ύστερα από την ολοκλήρωση της απόκτησης του Parklane:
Xαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση του πολυτελούς θέρετρου Parklane, η οποία ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας στην Κύπρο.
Με το Parklane, το Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, κατέχουμε πλέον τρεις εμβληματικές και ξεχωριστές μονάδες, τις οποίες, μέσω επένδυσης επιπρόσθετων κεφαλαίων για περαιτέρω ανάπτυξη, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε σε σημεία αναφοράς όχι μόνο για την Κυπριακή αγορά, αλλά και για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η στρατηγική συνεργασία Invel, PRODEA Investments και YODA Group εδραιώνεται και στρέφεται πλέον προς τις αγορές της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου μελετάμε συγκεκριμένες επενδύσεις στον τουριστικό χώρο.
Για να υλοποιηθεί η στρατηγική αυτή κίνηση είχε προηγηθεί η συγκρότηση της κοινοπραξίας των Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA Group, η οποία επετεύχθη με τη μεταβίβαση από την PRODEA σε θυγατρική του YODA Group ποσοστού 45% στην εταιρεία MHV, στην οποία η PRODEA διατηρεί ποσοστό 45% και η Invel Real Estate, μέσω θυγατρικής της, ποσοστό 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης