Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις άνω των 100 εκ ευρώ σε νέες υποδομές logistics από Prodea, BriQ, Sarmed, Βεϊνόλγου και HIG Capital

Επενδύσεις άνω των 100 εκ ευρώ σε νέες υποδομές logistics από Prodea, BriQ, Sarmed, Βεϊνόλγου και HIG Capital
Ενισχύεται το hub της Δυτικής Αττικής
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνει η επενδυτική κινητικότητα για την ανάπτυξη νέων χώρων logistics που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν σταθερά έδαφος στην αγορά του real estate.
Μεγάλες εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τους προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος -όπως παρατηρούν παράγοντες της αγοράς- αφενός έχει καταφέρει να επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφετέρου προβάλλει ως μία πολλά υποσχόμενη δραστηριότητα στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η μεγαλύτερη εγχώρια ΑΕΕΑΠ, Prodea Investments, με χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ετοιμάζει νέο συγκρότημα αποθηκών στην περιοχή του Ασπροπύργου ενώ -σε συνολικό επίπεδο- μόνο για φέτος ολοκληρώνει επενδύσεις σε ακίνητα logistics ύψους 50 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προσθέσουν στη δυναμικότητά της αποθηκευτικούς χώρους 75.000 τ.μ.
Όπως είπε πρόσφατα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Άρης Καρυτινός στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, μεσοπρόθεσμος στόχος είναι ανάπτυξη χαρτοφυλακίου 300 εκατ. ευρώ στον χώρο των logistics δίνοντας το στίγμα για την επενδυτική διάθεση της Prodea στο εγγύς μέλλον.

Σε ανάλογη τροχιά

Σε ανάλογη τροχιά βρίσκεται και η BriQ Properties με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο των logistics, τα οποία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Η BriQ κατασκευάζει ήδη ένα νέο κτίριο logistics σύγχρονων προδιαγραφών 20.764 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, σε μία επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων 10.000 τ.μ. στην ίδια περιοχή, στο πλαίσιο νέας επένδυσης 8 εκατ. ευρώ.
Προσηλωμένη στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της είναι και η SARMED Logistics μέσα από επενδύσεις της τάξης των 20 εκατ. ευρώ με στόχο να ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων με ορίζοντα το 2022.
Η SARMED αναπτύσσει εγκαταστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη (Σίνδος) όσο και στην Αττική (Ασπρόπυργος), μέρος των οποίων θα αφορά στην ψυχρή αποθήκευση.
Σε ετοιμότητα για νέες επενδύσεις βρίσκεται και ο Όμιλος Βεϊνόγλου (Orphee Beinoglou) λίγους μόνο μήνες μετά την ολοκλήρωση του Orphee Beinoglou Logistics Park, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ. στην Ελευσίνα. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία προσανατολίζεται στην κατασκευή ενός ακόμη Logistics Park εμβαδού 25.000 τ.μ. με σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Σημαντική πρόοδος σημειώνεται όμως, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες και στο μέτωπο της Χαλυβουργίας Ελλάδος, το οποίο σχεδιάζει να αξιοποιήσει το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG Capital - που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 44 δισ. δολαρίων.
H HIG, μέσα από μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σκοπεύει να αναπτύξει σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους 100.000 τ.μ. στο πρώην βιομηχανικό ακίνητο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, ενισχύοντας με νέες, σύγχρονες υποδομές το ήδη σημαίνον logistics hub της Δυτικής Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης