Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τράπεζες αρνούνται να πληρώσουν τους απολυμένους του πρώην Mega

tags :
Οι τράπεζες αρνούνται να πληρώσουν τους απολυμένους του πρώην Mega
Γιατί οι τράπεζες αρνούνται να πληρώσουν τους απολυμένους του πρώην Mega
Σχετικά Άρθρα

Νέα διαδήλωση για αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί, προγραμματίζουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι του πρώην Mega, διαμαρτυρόμενοι καθώς οι τράπεζες – με πρώτη την Alpha Bank, συνεχίζουν να αυθαιρετούν, παρακρατώντας παράνομα τα χρήματα που εδώ και μήνες έπρεπε να επιστρέψουν στην ειδική διαχείριση, ώστε με βάση το νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή, να αποδοθούν στους απολυμένους εργαζόμενους του παλαιού MEGA.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείου του ειδικού διαχειριστή, του κυρίου Αγγελίδη, μετά την ανάρτηση του πίνακα κατάταξης πιστωτών, πήγαν, παράνομα, από το σακούλι των περίπου 34.900.000 που πουλήθηκε το MEGA, και πλήρωσαν χρέη προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.
Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα που έχουν απομείνει (από την παράνομη πράξη τους) δεν φτάνουν για τους εργαζόμενους.
Το δημόσιο ζήτησε γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία ήταν φυσικά θετική και επέστρεψε τα χρήματα.
Οι τράπεζες είχαν υποσχεθεί ότι θα πράξουν ότι πει η γνωμοδότηση, όμως, παρότι έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, με διάφορες προφάσεις, δεν επιστρέφουν τα χρήματα.
Οι πρώην εργαζόμενοι – κάποιοι εκ των οποίων συνεχίζουν να είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης – θα πραγματοποιήσουν αύριο νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Alpha Bank, έως ότου η διοίκηση της τράπεζας σεβαστεί τους νόμους και επιστρέψει τα χρήματα των αποζημιώσεων τους, που δε δόθηκαν ποτέ, παρά το λουκέτο του Μεγάλου Καναλιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης