Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλλάζει χέρια το Μινιόν - Το ιστορικό κτίριο βγαίνει στο σφυρί από τη FF Συμμετοχών

Αλλάζει χέρια το Μινιόν - Το ιστορικό κτίριο βγαίνει στο σφυρί από τη FF Συμμετοχών
Το πράσινο φως για την πώληση του ακινήτου έδωσε η διοίκηση του Γιώργου Σάμιου της FFGroup καθώς το ακίνητο είναι περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας Folli Follie Συμμετοχών

Το ιστορικό Μινιόν το κτίριο επί της οδού Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) έχει γίνει «μήλον της έριδος» για τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι σπεύδουν να πάρουν θέση στην επικείμενη πώληση του ακινήτου και είναι πρόθυμοι να ποντάρουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσουν.
Η κτηματαγορά έχει κάνει restart για τα καλά στην εγχώρια αγορά και οι υποψήφιοι επενδυτές εμφανίζονται να αγοράσουν τα «καλά» ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα η αγορά ημιτελούς ακινήτου στη Γλυφάδα, το οποίο πωλήθηκε σε διπλάσια τιμή από την τιμή εκκίνησης.
Τα δύο τελευταία χρόνια οι τράπεζες πριν προχωρήσουν σε πλειστηριασμό αναζητούσαν ενδιαφερόμενο να το αγοράσει τουλάχιστον στην τιμή εκκίνησης.
Σήμερα αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και οι πωλητές πλέον δεν κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και προτιμούν τη δημοσιοποίηση της πώλησης του ακινήτου για υψηλότερο τίμημα.

Ετοιμότητα για συνεργασίες

Η πληροφορία για πώληση του ιστορικού ακινήτου κυκλοφορεί στους διαδρόμους των επενδυτών ακινήτων με ταχείς ρυθμούς και στο παρασκήνιο έχουν διαμορφωθεί συνεργασίες για την απόκτηση όπως και για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου.
Το πράσινο φως για την πώληση του ακινήτου έδωσε η διοίκηση του Γιώργου Σάμιου της FFGroup καθώς το ακίνητο είναι περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας Folli Follie Συμμετοχών, θυγατρική της μητρικής εταιρείας.
Το γεγονός ότι το κτίριο ανήκει σε θυγατρική παρέμεινε μακριά από το σκάνδαλο της μητρικής εταιρείας και δεν υπήρξε δέσμευση από την «Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος».
Το κτίριο του Μινιόν συμμετέχει στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie, το όποιο να σημειωθεί συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Η πώληση του ακινήτου του ΜΙΝΙΟΝ πιθανόν να προκαλέσει την αντίδραση των ομολογιούχων διότι το κτίριο θα περάσει στη νέα εταιρεία με βάση το σχέδιο εξυγίανσης αφού αποτελεί μία σημαντική πηγή εσόδων για την νέα εταιρεία.
Νομικές παρεμβάσεις πιθανόν να εκδηλωθούν και από τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία πρόσφατα έκανε κύρια παρέμβαση διατυπώνοντας αντιρρήσεις για το σχέδιο.
Αξιόπιστες πηγές λένε ότι τη διαδικασία πώλησης «τρέχει» η κτηματομεσιτική εταιρεία DANOS και Συνεργάτες η οποία έχει προσδιορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ων προσφορών την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.
Οι σχετικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών θα εμφανιστούν σε ιδιωτική πλατφόρμα της εταιρείας. Ως ελάχιστο τίμημα εκκίνησης έχει προσδιοριστεί σε 25 εκατ. ευρώ.
Η ημερομηνία πώλησης συνδέεται άμεσα με τις μελλοντικές εξελίξεις της FF Group αφού έχει προσδιοριστεί γενική συνέλευση των μετόχων για την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου με βασικό θέμα συζήτησης, την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης με την παρουσία του Ειδικού Εντολοδόχου μετά την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου για να εκπροσωπήσει τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που σε προηγούμενη γενική συνέλευση των μετόχων είχαν καταψηφίσει το σχετικό αίτημα της διοίκησης της FF Group.
Η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τη γενική συνέλευση των μετόχων είναι αναγκαία , σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να εγκριθεί στη συνέχεια το σχέδιο εξυγίανσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην περίπτωση που δεν προκύψουν άλλα ζητήματα.
theodoropoulos_1.JPG
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης