Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Τον Οδυσσέα Χριστοφόρου ως νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο

Ελλάκτωρ: Τον Οδυσσέα Χριστοφόρου ως νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 28 Ιουλίου θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ελλάκτωρ θα προτείνει προς την Τακτική Συνέλευση των μετόχων την εκλογή του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου του Σταματίου, ως ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους.
Σύμφωνα με τη σχετική εταιρική ανακοίνωση, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Ulster του Μπέλφαστ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Arthur Andersen και μετέπειτα ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στην Ernst & Young Νοτιοανατολικής  Ευρώπης, ενώ διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας στην Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου. Από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κατά κύριο λόγο ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία και τον συντονισμό των Διοικητικών μονάδων παροχής ρευστότητας στις Ελληνικές Τράπεζες μέσω του Ευρωσυστήματος, καθώς και για την επικοινωνία με διεθνείς δεσμούς.
Εργάζεται στον ΟΠΑΠ από το 2014 διατελώντας αρχικά ως Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας. Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ και διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Εταιρείας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι υπεύθυνος για τους τομείς εταιρικής και εμπορικής επικοινωνίας, ρυθμιστικών και κανονιστικών υποθέσεων, Εταιρικών υποθέσεων, Σχέσεων με τα ΜΜΕ, χορηγικών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Επομένως πληρεί το κριτήριο καταλληλότητας και όλα τα λοιπά κριτήρια ανεξαρτησίας, μη συνδρομής κωλυμάτων ή ασυμβιβάστων.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ που θα κληθεί να ψηφίσει επί των προτάσεων του ΔΣ θα γίνει στις 28 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης