Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι σηματοδοτεί η παρουσία των μετόχων της Miele στην Αθήνα - Τα σχέδια ανάπτυξης της Miele Hellas που έτρεξε τον Ιανουάριο με 21%

Τι σηματοδοτεί η παρουσία των μετόχων της Miele στην Αθήνα - Τα σχέδια ανάπτυξης της Miele Hellas που έτρεξε τον Ιανουάριο με 21%
Δεν υπάρχει σκέψη για παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα - Γιατί η Κωτσόβολος δεν διαθέτει προϊόντα Miele
Οι απόγονοι της ιστορικής εταιρείας Miele Dr.Markus Miele, Dr. Reinhard Zinkann, έδωσαν το παρών σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα προϊόντα της γερμανικής εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.
Οι δύο απόγονοι της εταιρείας είπαν πολλές φορές ότι πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση και έτσι θα μείνει. Απέκλεισαν την είσοδο τους σε κάποιο χρηματιστήριο διότι δεν έχουν πρόβλημα με τη χρηματοδότηση όταν τέθηκε το ερώτημα ότι το Χρηματιστήριο εκπληρώνει τους όρους πλήρης διαφάνειας, ο κ Dr. Reinhard Zinkann, απάντησε προς το ΒΝ ότι δεν έχουν καμία διάθεση να αποκαλύπτουν τα εμπορικά τους σχέδια ανά τρίμηνο στον ανταγωνισμό.
Η απάντηση του κ Dr. Reinhard Zinkann ταιριάζει γάντι στην πρόσφατη απόφαση του κ Γεράρδου να οδηγήσει το Πλαίσιο εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ο διευθύνων σύμβουλός της Miele Hellas, κ. Θάνος Κυριαζής, έθεσε ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης των πωλήσεων για το 2023, (ο Ιανουάριος έτρεξε με αύξηση πωλήσεων 21%) σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι για ισχυρό διψήφιο ποσοστό με την ελληνική αγορά να σηκώνει το κύριο βάρος αφού σήμερα αντιπροσωπεύει το 70% των συνολικών πωλήσεων των προϊόντων Miele.
Πέρυσι η Miele σημείωσε κύκλο εργασιών 32,7 εκατ. ευρώ με 30% των πωλήσεων να προέρχεται από την Κύπρο την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βόρεια Μακεδονία.
Η παρέμβαση του ΒΝ στη συζήτηση πώς θα επιτευχθεί ο στόχος όταν η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών ο Κωτσόβολος δεν διαθέτει προϊόντα Miele διότι αποχώρησε από τη εμπορική συνεργασία, ο Κυριαζής ανέφερε ότι ενισχύεται το δικό τους δίκτυο συνεργατών με 20 κέντρα παρουσίασης των προϊόντων.
Η εύστοχη παρέμβαση του ΒΝ ότι οι εμπορικές απαιτήσεις της Miele μειώθηκαν κατά 30% έριξε φως στα αίτια διακοπής της συνεργασίας στην Ελλάδα. Ο κ. Κυριαζής άφησε ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας στο μέλλον με την αλυσίδα χωρίς όμως να επιβεβαιώνει τα αίτια της πτώσης των απαιτήσεων της εταιρείας προέρχονται από την εν λόγω εταιρεία.

Έρχομαι για διακοπές στην Ελλάδα

Η παρουσία των δύο απογόνων της οικογένειας Miele που συμμετέχουν στο ΔΣ του ομίλου απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις, με τον Dr. Reinhard Zinkann να δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας καθώς επισκέπτεται κάθε χρόνο τη χώρα μας για διακοπές κάνοντας χρήση του ιδιωτικού σκάφους με το να απολαμβάνει τις ομορφιές του Αιγαίου. Όταν όμως τέθηκε το ερώτημα ως θαυμαστής της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός γιατί δεν προχωρούν και στη ίδρυση μονάδας παραγωγής.
Ο Dr. Reinhard Zinkann βρήκε άμεσα το επιχειρηματικό του βηματισμό εντάσσοντας την απάντηση στο σύνολο του Ομίλου, ο οποίος δεν προβλέπει τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής.
Ακόμη κράτησαν σκληρή στάση σε ότι αφορά την τιμολογιακή τους πολιτική ενώ απέρριψαν το ενδεχόμενο να ρίξουν τις τιμές για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς το οποίο είναι στο 4% στην εγχώρια αγορά, σημειώνοντας ότι τελική τιμή αντιπροσωπεύει τη εσωτερική αξία του προϊόντος η οποία βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση των καταναλωτών. Η συνέντευξη έφερε και το θέμα του services με τους καταναλωτές να διαπιστώνουν ότι μετά την πώληση της συσκευής η επικοινωνία είναι δύσκολη.
Πάντως ο κ. Κυριαζής είπε ότι το 20% του προσωπικού τους είναι τεχνικοί που σπεύδουν και δίνουν λύσεις σε τέτοια θέματα. Στο θέμα παρενέβη ο κ Zinkann λέγοντας ότι το πρόβλημα εύρεσης τεχνικού προσωπικού είναι δύσκολο παντού, και προέβλεψε ότι στο μέλλον οι ηλεκτρικές συσκευές θα στέλνουν σήμα σε κέντρο υποδοχής το οποίο θα εντοπίζει το πρόβλημα πριν αυτό εκδηλωθεί για να γίνεται έγκαιρα η αντικατάσταση του ανταλλακτικού.

Στα 100 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Miele

Ο διευθύνων σύμβουλός της Miele Hellas, κ. Θάνος Κυριαζής έθεσε ως στόχο τα 100 εκατ. ευρώ ως τζίρο της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2030.
Αυτή την στιγμή η Miele Hellas διαθέτει 2 Miele Experience Centers στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και 1 στην Κύπρο και 21 καταστήματα Miele συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Δραστηριοποιείται σε 14 πόλεις στη χώρα, με πάνω από 310 σημεία πώλησης προϊόντων Miele και περισσότερους από 110 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Το 2022 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 32,7 εκατ. ευρώ έναντι 31,4 εκατ. ευρώ το 2021 (+4,3%) και 27,6 εκατ. ευρώ το 2020 (+19%).

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης