Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πράσινο φως στη συμφωνία με τη STRIX για την Attica Group από τη Γενική Συνέλευση της MIG – Αποχώρησε ο Ηλιόπουλος

Πράσινο φως στη συμφωνία με τη STRIX για την Attica Group από τη Γενική Συνέλευση της MIG – Αποχώρησε ο Ηλιόπουλος
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής αποχώρησε από την αίθουσα...
Σχετικά Άρθρα
Το πράσινο φως έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG για τη μεταβίβαση στη Strix Holdings του ποσοστού της MIG στην Attica Group…
Oι μέτοχοι ενέκριναν (υπέρ 85,26%, κατά 14,74%) το βασικό θέμα της Γ.Σ., ήτοι τη διάθεση της συμμετοχής της MIG στη θυγατρική Attica Group προς τη «STRIX Holdings L.P.», με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση ομολογιακών δανείων 443,8 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα της πλευράς Μάριου Ηλιόπουλου (SeaJet) για τη Marfin Investment Group.
Ο κ. Ηλιόπουλος προσήλθε και ανέγνωσε μια δήλωση, στην οποία ανέφερε η STRIX Holdings και η Marfin είναι συνδεδεμένα μέρη, συντρέχει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, συνεπώς η συνέλευση είναι παράνομη και η όποια απόφαση επισύρει κυρώσεις και ποινικές ευθύνες...
Κατόπιν αποχώρησε.

Η δήλωση

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ανέφερε:  «Ο Όμιλος μας παλεύει με τα πόδια του σε περιβάλλον πανδημίας και πολέμου απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν παίζει fair play, όπως υποχρεούται νομικά.
Δημιουργεί μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού που χρησιμοποιεί για δικό της συμφέρον.
Έχουν δικά τους καπέλα που μπορεί να μπερδευτούν και να έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους.
Δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα, ιδιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με πολλά ερωτηματικά. ενώ για οποιονδήποτε άλλο στη ναυτιλία δεν δίνουν σταγόνα.
Αν παρθεί απόφαση (είναι) παράνομη και άδικη, αν τηρηθεί η νομιμότητα θα υπάρξει αναβολή.
Επειδή ασχολούμαι με την ουσία και έχω άλλα σήμερα θέματα ουσίας, αποχωρώ από αυτή τη ΓΣ. Είμαι παρών, θα δίνω το «παρών» όταν υπάρχει ουσία….» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Οι δικηγόροι της πλευράς Ηλιόπουλου, επιχειρηματολόγησαν υπέρ του αιτήματος αναβολής της ΓΣ, κάτι που δεν δέχθηκε το Προεδρείο, καθώς υπήρχε ποσοστό απαρτίας 45,87%.
Στη συνέχεια η διαφωνία ήταν εάν η ψηφοφορία θα γίνει ονομαστικά.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ποσοστό της Πειραιώς στη MIG ανέρχεται στο 54,5069% ενώ η πλευρά Ηλιόπουλου κατέχει συνολικά 12,99%.
Για την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα είχε προϊδεάσει το bankingnews.gr από τις 2 Μαρτίου 2023, όπως είχε συμβεί και στην υπόθεση του Ελλάκτωρα.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά και ο οικονομικός έλεγχος για την ΜIG

Το Μονομελές Πρωτοδοκείο Αθηνών απέρριψε τελικώς το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων καθώς και του οικονομικού ελέγχου στην MIG που είχαν καταθέσει οι μέτοχοι μειοψηφίας (Μ. Ηλιόπουλος, Α. Κλεάνθους Η. Μπέζας, Γ. Κανελλόπουλος ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το θέμα της απόφασης του Δ. Σ για την αποδοχή της πρότασης της Strix, δηλαδή την ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων με το ποσοστό 79,38% της Attica Group.
Σε ότι αφορά την δυνατότητα ψήφου κατά την Γενική συνέλευση, η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει ότι, δικαιούται να ψηφίσει στην γενική συνέλευση.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του κ. Μ. Ηλιόπουλου υποστηρίζει ότι η Strix και η ΜIG αποτελούν συνδεδεμένα μέρη με την Τράπεζα Πειραιώς, γι’ αυτό οι μετοχές της δεύτερης δεν πρέπει να υπολογιστούν για το θέμα της ανταλλαγής των δανείων.
Η υπόθεση της ΜIG αρχίζει να θυμίζει την εξαγορά των μετοχών της Ρόκας από την Iberdrola, όπου μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων “εξαφανίζονταν” οι μετοχές και τα δικαιώματα ψήφου, προκειμένου να μην υποβληθεί δημόσια προσφορά.
Υπενθυμίζεται ότι και στην περίπτωση της MIG, εξαγοράστηκε ένα ποσοστό 5% από την Πειραιώς, πριν απο την δεύτερη γενική συνέλευση.

Τελειώνουν τα πυρομαχικά του Ηλιόπουλου (Sea Jets) κατά MIG και Πειραιώς

Η πλευρά της Sea Jets που ενδιαφέρεται για την Attica Group χτυπάει την Marfin Investment Group… αλλά από τις μεθοδεύσεις και την στρατηγική που ακολουθεί φαίνεται ότι εξαντλεί τα πυρομαχικά.

Έτσι η πλευρά Ηλιόπουλου μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων - που εξετάστηκαν στις 2/3/2023-  και επίσης ζητάει και διαχειριστικό έλεγχο στην MIG… αλλά και αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στις 3 Μαρτίου 2023…

Η πλευρά Ηλιόπουλου με 12,99% στην MIG… προφανώς και δεν ενδιαφέρεται για την MIG αλλά για την ακτοπλοϊκή εταιρία Attica Group.
Αντί λοιπόν να προβεί στις εξής κινήσεις
1)Να υποβάλλει πρόταση στην MIG για να αγοράσει την Attica Group αντί 560 εκατ ευρώ
2)Να έρθει σε συμφωνία με την Πειραιώς για αγορά πλοίων ή να πάρει δρομολόγια
3)Να επιτύχει μια στρατηγική συνεργασία με την Πειραιώς αφού η Attica Group εκ των πραγμάτων θα αφήσει κάποια δρομολόγια… λόγω της προγραμματισμένης συγχώνευσης…

Επέλεξε τον ατελέσφορο δρόμο των δικαστηρίων.
Η επιλογή της δικαστικής οδού… δεν αποδίδει… ειδικά για οικονομικές υποθέσεις.
Ποιος δικαστής π.χ. θα πάρει απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα, η περίπτωση του Ελλάκτωρ απέδειξε ότι οι δικαστές δεν παρεμβαίνουν στα νομιμοποιητικά όργανα μιας επιχείρησης που είναι η Γενική Συνέλευση.

Ορισμένοι θα αναφέρουν ότι η πλευρά Ηλιόπουλου υποχρέωσε την Πειραιώς σε επιθετικές και ταυτόχρονα αμυντικές κινήσεις αφού υπέβαλλε δημόσιες προτάσεις στην Marfin Investment Group και Attica Group... αγοράζοντας μετοχές της MIG άρα δαπανώντας κεφάλαια.
Ωστόσο ενώ αυτό είναι αλήθεια με τις κινήσεις της η Πειραιώς προστάτεψε τα συμφέροντα της... και αφόπλισε την πλευρά Ηλιόπουλου...


Τι ανέφερε την 1η Μαρτίου 2023 η MIG σε ανακοίνωση της 

H «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ανακοινώνει ότι μέτοχοι μειοψηφίας της Εταιρίας οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, ήτοι η εταιρία «Warrior Shipping Ltd» που ελέγχεται από την κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, η εταιρία «Multiway Investments Ltd» που ελέγχεται από τον κ. Αντώνη Κλεάνθους και οι κ.κ. Ηλίας Μπέζας και Γεώργιος Κανελλόπουλος, κοινοποίησαν σήμερα προς την Εταιρία τις κατωτέρω αιτήσεις που άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:

Α) Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της Εταιρίας με αίτημα την αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της εταιρίας «Strix Holdings L.P.» για την ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιακών δανείων της Εταιρίας με τη συνολική συμμετοχή της στην θυγατρική «Attica Α.Ε. Συμμετοχών», της πραγματοποίησης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 3.3.2023 με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της ως άνω προτεινόμενης συναλλαγής και της διενέργειας οποιασδήποτε πράξης συνδέεται με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, και

Β) Αίτηση Έκτακτου Ελέγχου κατά της Εταιρίας, κοινοποιούμενη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», με αίτημα να διαταχθεί ο έλεγχος της Εταιρίας για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα για δήθεν πιθανολογούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας, από ελεγκτική εταιρία διεθνούς κύρους μη συνδεόμενη καθ’ οιονδήποτε με την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά τα προηγούμενα πέντε (5) έτη.

Στις ως άνω δύο αιτήσεις συμπεριλαμβάνονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, ως χρόνος συζήτησης των οποίων ενώπιον του αρμόδιου Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε η Πέμπτη 2.3.2023.
Υπενθυμίζεται ότι η λήψη αποφάσεων από την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13.2.2023 είχε αναβληθεί, κατόπιν αιτήματος της εκ των ανωτέρω αιτητριών μετόχου εταιρίας «Warrior Shipping Ltd», για την ερχόμενη Παρασκευή 3.3.2023 και ώρα 18:00.
Η Εταιρία θα τηρεί ενήμερο το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη των ανωτέρω δικαστικών διαδικασιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης