Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Δικαιοσύνη απορρίπτει τα νομικά επιχειρήματα Ηλιόπουλου για MIG

Η Δικαιοσύνη απορρίπτει τα νομικά επιχειρήματα Ηλιόπουλου για MIG
Σήμερα, 14 Μαρτίου 2023, η Δικαιοσύνη απέρριψε την προσωρινή διαταγή του Ηλιόπουλου κατά της MIG
Σχετικά Άρθρα
Για δεύτερη φορά η Δικαιοσύνη απέρριψε τα νομικά επιχειρήματα του Μάριου Ηλιόπουλου της SeaJets, ο οποίος επιχείρησε να μπλοκάρει το deal της Attica Group με τη Strix.
Σήμερα, 14 Μαρτίου 2023, η Δικαιοσύνη απέρριψε την προσωρινή διαταγή του Ηλιόπουλου κατά της Marfin Investment Group.
Αίτημα της νέας Αίτησης ήταν και πάλι η αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και περαιτέρω της από 3.3.2023 απόφασης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Τέλος επανέλαβαν το αίτημα απαγόρευσης νομικής και πραγματικής μεταβολής της συμμετοχής της Εταιρίας στη θυγατρική «Attica Α.Ε. Συμμετοχών».
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η Δικαιοσύνη ουσιαστικά επιβεβαιώνει μια πάγια αρχή που υποστηρίζει ότι το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων μιας πολυμετοχικής εταιρείας είναι η Γενική της Συνέλευση και όχι προφανώς τα δικαστήρια.
Πλέον, έχοντας εξαντλήσει όλα τα μέσα, η πλευρά του Ηλιόπουλου δεν μπορεί να προκαλέσει άλλα προσκόμματα στο deal πώλησης της Attica Group.

Η ανακοίνωση της MIG

Σε συνέχεια της από 7.3.2023 Ανακοίνωσής της, η «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με σημερινή απόφασή του απέρριψε και το νέο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που περιλαμβανόταν στην Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κοινοποίησαν στην Εταιρία την 7.3.2023 μέτοχοι μειοψηφίας, περιλαμβανομένης εταιρίας συμφερόντων Δέσποινας Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης