Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Dolphin Capital Investors απαντά με νέα αγωγή κατά Καμπουρίδη και Dolphin Capital Partners

Η Dolphin Capital Investors απαντά με νέα αγωγή κατά Καμπουρίδη και Dolphin Capital Partners
Mε νέα αγωγή κατά Καμπουρίδη και Dolphin Capital Partners απαντά η Dolphin Capital Investors
Σχετικά Άρθρα
Με ανταγωγή απαντά η Dolphin Capital Investors στην αγωγή του Μίλτου Καμπουρίδη και της εταιρείας του Dolphin Capital Partners (DCP) στα βρετανικά δικαστήρια, με την κόντρα να κλιμακώνεται.
Με ανακοίνωσή της  στο βρετανικό χρηματιστήριο η εταιρεία σημειώνει ότι «συνεχίζει να πιστεύει ότι η Συμφωνία Προαίρεσης βάσει της οποίας η Dolphin Capital Partners απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι που πούλησε η εταιρεία τον Αύγουστο του 2018, δεν αποκαλύφθηκε και επομένως δεν εγκρίθηκε από την εταιρία.

Αντίστοιχα, η DCI επιδιώκει να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη Συμφωνία Προαίρεσης από την Dolphin Capital Partners. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι αυτή η πληρωμή».
«Η Εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτή η αξίωση είναι ευκαιριακή και αβάσιμη και έχει πλέον ειδοποιήσει την Dolphin Capital Partners ότι θα καταθέσεις επίσης αγωγή», τονίζεται.

Στα δικαστήρια η κόντρα

Όπως είχε μεταδώσει το bankingnews.gr, αγωγή εναντίων της Dolphin Capital Investors κατέθεσε η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη μετά τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον τελευταίο μάλιστα να ρευστοποιεί το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτή, και ανακαλεί τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» από την εισηγμένη εταιρεία .

Ειδικότερα, οι δικηγόροι της DCP (Covington & Burling LLP – www.cov.com) κατέθεσαν στις 6 Απρίλιου 2023, αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice) εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη.
Περαιτέρω, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτή αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών.
Τέλος, η DCP είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της).

Παράλληλα, η DCP προέβη στην ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9.73%), καθώς δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων της DCI και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης