Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξάρχου (Intrakat): Η τεχνική επάρκεια και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση τα σημαντικότερα κριτήρια για τη σωστή εκτέλεση των έργων

Εξάρχου (Intrakat): Η τεχνική επάρκεια και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση τα σημαντικότερα κριτήρια για τη σωστή εκτέλεση των έργων
Ο κ. Εξάρχου επεσήμανε τη σημαντικά αυξημένη ζήτηση έκδοσης εγγυητικών από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες

Στην ανάκαμψη του κλάδου έπειτα από μία δεκαετία κρίσης, η οποία οδήγησε σε έλλειψη επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού καθώς και σε δοκιμασίες κεφαλαιακής επάρκειας, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, στο πάνελ συζήτησης με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης και τις Ανθεκτικές Υποδομές, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/4/2023), κατά τη διάρκεια του 8ου Delphi Forum.
O κ. Εξάρχου τόνισε πως προκειμένου οι εταιρείες του κλάδου να μπορούν να ανταποκριθούν στην αύξηση του ανεκτέλεστου, που αναμένεται στα επόμενα 2 έτη, απαιτείται τόσο κεφαλαιακή επάρκεια όσο και ανθρώπινο δυναμικό. «Το ζήτημα του brain drain και του brain gain είναι ιδιαίτερα σημαντικό» είπε ο κ. Εξάρχου, «όπως και η δυνατότητα των τραπεζών να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα».

Αυξημένη ζήτηση για έκδοση πιστοποιητικών

Ο κ. Εξάρχου επεσήμανε τη σημαντικά αυξημένη ζήτηση έκδοσης εγγυητικών από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες, λόγω του μεγάλου όγκου έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και στη δυσκολία κάλυψης της ζήτησης αυτής, ανεξάρτητα από τη χρηματοοικονομική κατάσταση του αιτούντος, προβλέποντας ότι το πρόβλημα θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στα επόμενα δύο χρόνια και καλώντας την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος, ώστε η απορρόφηση των κονδυλίων να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να μη χαθούν. «Είναι καταφανής η ανάγκη για ισχυρή κεφαλαιοποίηση των εταιρειών, οι περισσότερες των οποίων έχουν εξασφαλίσει επάρκεια κεφαλαίων και θα έχουν υγιές και καλό cash flow, αλλά απαιτείται και ένα υγιές σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Ερωτηθείς για την πρόσφατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ και τη νέα δομή του Ομίλου, ο κ. Εξάρχου δήλωσε πως το μοντέλο στο οποίο στοχεύει η Intrakat είναι αυτό της δημιουργίας μιας έξυπνης και υγιούς κατασκευαστικής εταιρείας, με τεχνική επάρκεια, κάτι το οποίο αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο της εξαγοράς, αφού ο στόχος είναι το υγιές ανεκτέλεστο των δύο εταιρειών να παραμείνει έτσι. «Επιθυμούμε μία υγιή Intrakat και μια υγιή ΑΚΤΩΡ, οι οποίες θα έχουν την τεχνική επάρκεια και ικανότητα σωστής εκτέλεσης των έργων, εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμού, με θετικό cash flow. Προσδοκούμε στην κερδοφορία του Ομίλου», δήλωσε ο κ. Εξάρχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης