Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περνά σήμερα 12/5 στην Intracom το ποσοστό της οικογένειας Λάππα - Τι θα γίνει με Mothercare και υδροηλεκτρικά

Περνά σήμερα 12/5 στην Intracom το ποσοστό της οικογένειας Λάππα - Τι θα γίνει με Mothercare και υδροηλεκτρικά
Το συνολικό τίμημα για τα ποσοστά των μεγαλομετόχων της Κλουκίνας ανέρχεται σε 28,7 εκ ευρώ
Στην απόκτηση των μετοχών της οικογένειας Λάππα (46,6%) στην Κλουκίνας Λάππας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει εντός της ημέρας ο όμιλος Intracom έναντι του ποσού του 1 ευρώ ανά μετοχή ή 18,742 εκ ευρώ.
Έτσι το ποσοστό του ομίλου Intracom θα ανέλθει σε 74,2% δεδομένου ότι η εταιρία έχει αποκτήσει ήδη από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη το 27,6% των μετοχών της εισηγμένης έναντι 0,9 ευρώ ανά μετοχή.
Το συνολικό τίμημα για τα ποσοστά των μεγαλομετόχων της Κλουκίνας ανέρχεται σε 28,7 εκ ευρώ.

Δημόσια πρόταση

Η Intracom θα υποβάλει την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% αλλά δεν έχει ως σκοπό να διαγραφεί η εταιρία από το Χρηματιστήριο καθώς προγραμματίζει τη συγχώνευσή της με την Intracom Properties (θυγατρική που δραστηριοποιείται στον κλάδο ακινήτων) προκειμένου αυτή να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο και της μετατροπής της Κλουκίνας-Λάππας σε αμιγή εταιρία του κλάδου όλα τα ακίνητα των εταιριών του ομίλου Κλουκίνας θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της εισηγμένης.
Παράλληλα η δραστηριότητα του τομέα υδροηλεκτρικών θα μεταβιβαστεί μετά από προσδιορισμό της αξίας της στον κ. Ιωάννη Λάππα ενώ ο κλάδος εμπορίας βρεφικών ειδών με το σήμα mothercare θα αποσχιστεί και θα εισφερθεί σε ένα εταιρία στην οποία θα συμμετέχουν με 60% η Ιντρακόμ και με 40% η κα Βιολέτα Λάππα.
Και στην Mothercare θα προηγηθεί προσδιορισμός της αξίας της από ανεξάρτητο εκτιμητή ώστε να καθοριστεί το ποσό που θα εισφέρει η κα Λάππα στη νέα εταιρία στην οποία θα έχει ουσιαστικό ρόλο στο management.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης