Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Πως θα «πρασινίσει» το Αλουμίνιο και θα ανταγωνιστεί τα περιθώρια της Norsk Ηydro

tags :
Mytilineos: Πως θα «πρασινίσει» το Αλουμίνιο και θα ανταγωνιστεί τα περιθώρια της Norsk Ηydro
Σύμφωνα με την έκθεση της CITI τα περιθώρια κέρδους της Μυτιληναίος στον κλάδο του αλουμινίου θα παραμείνουν κορυφαία ακόμη και μετά τη λήξη της συμφωνίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο τέλος του 2023, λόγω της σταδιακής αύξησης της τροφοδοσίας του κλάδου με ανανεώσιμη ενέργεια
Στα 322 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν το 2023, έναντι 270 εκατ. ευρώ το 2022 τα EBIDTA του κλάδου αλουμινίου της Μυτιληναίος. Αυτό εκτιμά νέα έκθεση CITI η οποία μάλιστα συγκρίνει τον κλάδο μεταλλουργίας της Μυτιληναίος με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει σε ότι αφορά το περιθώριο κέρδους.
Σύμφωνα με την έκθεση το «πρασίνισμα» του κλάδου αλουμινίου, το οποίο θα συντελεστεί τα δυο επόμενα χρόνια θα οδηγήσει σε «πράσινα» premiums, ενώ παράλληλα είναι μεταξύ των παραγόντων που συντελούν ώστε η Μυτιληναίος να αναδεικνύεται σε εταιρία με χαρακτηριστικά ESG, best-in-class.
Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση της CITI τα περιθώρια κέρδους της Μυτιληναίος στον κλάδο του αλουμινίου θα παραμείνουν κορυφαία ακόμη και μετά τη λήξη της συμφωνίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο τέλος του 2023, λόγω της σταδιακής αύξησης της τροφοδοσίας του κλάδου με ανανεώσιμη ενέργεια τόσο ίδιας παραγωγής όσο και παραγωγής τρίτων. Έτσι θα μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα του κλάδου και δίνοντας του τη δυνατότητα να επωφεληθεί από το premium του πράσινου αλουμινίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης