Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει σπόνσορα - Μέρες ελευθερίας έρχονται για το λιανεμπόριο    

Το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει σπόνσορα - Μέρες ελευθερίας έρχονται για το λιανεμπόριο    
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν έχει λάβει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για  την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την παράταση του καλαθιού του νοικοκυριού
Σχετικά Άρθρα
Πέντε  ημέρες «ελευθερίας» στο λιανεμπόριο  δίνει η νέα κυβέρνηση μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την  ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή των Ελλήνων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει λάβει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για  την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την παράταση του καλαθιού του νοικοκυριού και την παραμονή του πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.
Η καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής  του μέτρου είναι η Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Εκτός απροόπτου το λιανεμπόριο πορεύεται προς την ελευθερία για λίγες  ημέρες αφού οι κυβερνητικές ενδείξεις  είναι ότι τα μέτρα του Άδωνι Γεωργιάδη θα παραμένουν για την προστασία των καταναλωτών από το κύμα της ακρίβειας που διατηρείται στην αγορά των τροφίμων.  

Με βάση τη νομοθεσία οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν την υποχρέωση μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη να ανεβάζουν το καλάθι του νοικοκυριού στη ιστοσελίδα e-katanalotis με τις νέες τιμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσιακή υπουργός  όπως και  ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δεν έχουν τη ίδια θέρμη για το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο  αν παραταθεί θεωρείται σχεδόν δύσκολο , ο νέος υπουργός να τρέχει από το ένα σούπερ μάρκετ στο άλλο για να βλέπει την πορεία των τιμών.  
Έτσι η παράταση του «καλαθιού» χωρίς την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας να  μη φέρει κανένα αποτέλεσμα αφού θα λείπει ο σπόνσορας που το προωθούσε  μέχρι πρόσφατα.  

 Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει πέσει η ιδέα να αφήσουν να πάρει μία ανάσα  η αγορά  λόγω της τουριστικής περιόδου και από το Σεπτέμβριο να αξιολογηθεί η κατάσταση  από την αρχή σε ότι αφορά την πορεία  των τιμών.
 Ωστόσο η κυβέρνηση αξιολογεί σοβαρά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν παραβλέπει τα γεγονός ότι οι καταναλωτές είναι και ψηφοφόροι.
 Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος εκτιμά ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει εξαντλήσει  τη δυναμική του και θα ήταν σκόπιμο η αγορά να κινηθεί ελεύθερα με τους συντελεστές να διοχετεύσουν τους διαθέσιμους πόρους  σε προσφορές προϊόντων ενώ τώρα  κατευθύνονται  προς το καλάθι του νοικοκυριού.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης