Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Κωτσόβολος μειώνει τις τιμές - Τι αλλάζει στην αγορά

Η Κωτσόβολος μειώνει τις τιμές - Τι αλλάζει στην αγορά
Οι νέες λιανικές τιμές θα είναι χαμηλότερες από τον πληθωρισμό

Η «Κωτσόβολος» ανοίγει το «χορό» μείωσης των τιμών στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές με τις νέες παραλαβές που φτάνουν με κοντέινερ στα λιμάνια  της χώρας χάρη στη ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών των ναύλων που έχουν  μειωθεί  κατά 50%.
Από τις 12.000 ευρώ έχει υποχωρήσει στις 5.000 και 6000 ευρώ το κόστος μεταφοράς.
Οι νέες λιανικές τιμές θα είναι χαμηλότερες από τον πληθωρισμό και η ανανέωση των αποθεμάτων της εταιρείας πραγματοποιείται με χαμηλότερα κόστη.
Οι νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά έγιναν γνωστές από τον αντιπρόεδρο και διευθύνων της Κωτσόβολος- Dixons South-East Europe, Γιάννης Βασιλάκος ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη αλλά και τις νέες δραστηριότητες τη γνωστής αλυσίδας που κυριαρχεί στην αγορά πάνω από επτά δεκαετίες.
Η «Κωτσόβολος» έχει προσθέσει και άλλες υπηρεσίες για τους καταναλωτές όπως  η παροχή εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα σε συνεργασία με  ισχυρό πάροχο.
Επιπλέον δίνει  ψηφιακές λύσεις για το σπίτι.
Οι δράσεις της φθάνουν και στην ψηφιακή σήμανση με τα σούπερ μάρκετ να βρίσκονται εν αναμονή.

Η πώληση της Κωτσόβολος

Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων ήταν εστιασμένο  στο πωλητήριο  που έχει  βάλει   η μητρική εταιρεία ο όμιλο Curry's για την ‘Κωτσόβολος».
Η διαδικασία αξιολόγησης  των ενδιαφερόμενων θα γίνει από τη  CITI και  χειρίζεται την όλη υπόθεση.
Ο κ. Γιάννης Βασιλάκος επικεφαλής της «Κωτσόβολος» είπε ότι μετά το καλοκαίρι η διαδικασία θα γίνει ουσιαστική καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το τίμημα προσφοράς. Δεν ήταν σε θέση να δώσει ονόματα ενδιαφερόμενων.
Ο κ Βασιλάκος  θεωρεί ότι μία συμμετοχή μίας  εγχώριας  εταιρείας θα χρειαστεί  τραπεζικό  δανεισμό τον οποίο μπορεί να σηκώσει η εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι η «Κωτσόβολος» δεν έχει δάνεια κα σήμερα στο ταμείο της διαθέτει  82 εκατ.. ευρώ εκ των  οποίων τα 19 εκατ.  ευρώ θα αξιοποιηθούν σε επενδύσεις.

Στα 733 εκατ.  ευρώ  ο κύκλος εργασιών

Ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 733 εκατ  ευρώ σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 12.1%, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2021-2022. Tα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 48.6 εκ., από 51.7 εκ. το προηγούμενο έτος.
Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20.7 εκ., από 25.2 εκ. το 2021-2022, παρουσιάζοντας μείωση, λόγω των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων σε όλες –ανεξαιρέτως - τις γραμμές κόστους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στο κόστος πωληθέντων.
Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος έφτασαν τα 13.4 εκ., έναντι €13.3 εκ. το 2021-2022, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα έκλεισαν στα 82.8 εκ. έναντι 59.4 εκ. το 2021-2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 39.4%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης