Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι θέλει η ΔΕΗ από την «Κωτσόβολος» - Η διοίκηση του Γ. Στάσση φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών

Τι θέλει η ΔΕΗ από την «Κωτσόβολος» - Η διοίκηση του Γ. Στάσση φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών
Στην «πρίζα» μπαίνει η αγορά των ηλεκτρικών ειδών…
Σχετικά Άρθρα
Στην «πρίζα» μπαίνει η αγορά των ηλεκτρικών ειδών με την παρουσία της ΔΕΗ, η οποία παρότι αποφεύγει να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που την φέρνουν να επιθυμεί να εξαγοράσει την «Κωτσόβολος» έχει προκαλέσει αναστάτωση στους προμηθευτές ενέργειας, οι οποίοι κατανοούν ότι πρέπει να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η ΔΕΗ.
Στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί και δεύτερη υποψηφιότητα από το τομέα της ενέργειας, διότι η δυναμική της αλυσίδας « Κωτσόβολος» δεν έχει ταβάνι ως προς την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει σήμερα στην πελατεία της.
Πάντως στην εποχή του e- commerce τα φυσικά καταστήματα διατηρούν την αξία τους ως σημεία πώλησης με την «Κωτσόβολος» να διαθέτει συνολικά 95 καταστήματα εκ των οποίων τρία να είναι στη Κύπρο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΕΗ ανακατασκευάζει τα δικά της καταστήματα και παράλληλα δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να αποκτήσουν εταιρικό κατάστημα μέσω Franchise.
Η απόφαση της διοίκησης του Γιώργου Στάσση αποδεικνύει την αξία του φυσικού καταστήματος.

Οι δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές της Κωτσόβολος με τους έξι στους δέκα να έχουν ως πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τη ΔΕΗ ξεκλειδώνει επί της ουσίας το ενδιαφέρον της.
Με δεδομένο τα σχέδια της πράσινης μετάβασης με επίκεντρο την ηλεκτρική ενέργεια , ο ηγέτης της αγοράς δικαιολογεί και επιβάλλει στο πιο ισχυρό πάροχο ενέργειας να εισχωρήσει πιο δυναμικά στην λιανική.
Μέχρι σήμερα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο όμιλος του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, δηλαδή όμιλος Quest.
Στη λίστα των υποψηφίων είναι και η εταιρεία Πλαίσιο της οικογένειας Γεράρδου.
Το ενδιαφέρον της «Πλαίσιο» ως ανταγωνιστικός όμιλος της «Κωτσόβολος» θεωρείται δύσκολο να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της εταιρείας η οποία να σημειωθεί θα παρέχει δεδομένα σταδιακά και μόνο όταν έρθει η κατάθεση των προσφορών θα ανοίξουν όλα τα δεδομένα στους υποψήφιους αγοραστές.
Επιπλέον η «Πλαίσιο» θα περάσει από την «κρησάρα» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν αντιμετωπίζουν τα παραπάνω ζητήματα.

Η ΔΕΗ θέλει τους 500.000 πελάτες της «Κωτσόβολος»

Η μεγάλη πελατειακή βάση της Κωτσοβολος,  η οποία συνεχώς διευρύνεται από τον έναν χρόνο στον άλλο έχει γίνει « μαγνήτης» για τους υποψήφιους αγοραστές. Η διοίκηση του κ Γιάννη Βασιλάκου από το 2018 διευρύνει την πελατειακή βάση αφού ο τζίρος των 407 εκατ. ευρώ του 2017 έχει εκτιναχθεί στα 733 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 80% σε διάστημα πέντε ετών. Ωστόσο τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας μείωσαν τα λειτουργικά κέρδη τα οποία έπεσαν στα 49 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2017. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ήταν στα 82, 8 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση 2022 – 2023 που έληξε στα τέλη Απριλίου του 2023.
Το ήδη θερμό καλοκαίρι θα γίνει ακόμη πιο θερμό χάρη στο πωλητήριο που έβαλε ο Βρετανικός όμιλος της Κωτσόβολος με την ελληνική εταιρεία να συνεισφέρει το 20% των εσόδων στο σύνολο της εταιρείας. Τέλος να σημειωθεί ότι η εγχώρια αγορά ηλεκτρικών ειδών δεν ταιριάζει σε αλλοδαπούς επιχειρηματικούς ομίλους. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γερμανικός όμιλος Media Markt εξαγοράστηκε από το όμιλο Olympia. Ανάμεσα στις εταιρείες που ήρθαν και έφυγαν από την εγχώρια αγορά ήταν η Saturn.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης