Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πράσινο φως από Currys για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ

Πράσινο φως από Currys για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ
Στη Γενική Συνέλευση, η διοίκηση του βρετανικού ομίλου ζήτησε από τους μετόχους να συναινέσουν στην πώληση της Κωτσόβολος
Την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ ενέκρινε η γενική συνέλευση μετόχων της Currys, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/11/2023).
Στη Γενική Συνέλευση, η διοίκηση του βρετανικού ομίλου ζήτησε από τους μετόχους να συναινέσουν στην πώληση της Κωτσόβολος, υποστηρίζοντας ότι με τη μεταβίβαση της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μπορεί να επιτευχθεί σημαντικά μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τη διατήρηση της δραστηριότητας εντός του ομίλου Currys.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πώληση γίνεται με αποτίμηση της Κωτσόβολος στα 200 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένη ώστε να συμπεριλαμβάνει και χρηματοδοτικές επισφάλειες ύψους 97 εκατ. ευρώ. Κάτι που προσδίδει μία ελκυστική αποτίμηση, που φθάνει 14 φορές τα ΕΒΙΤ των 18 εκατ. ευρώ της ετήσια χρήσης που έληξε στις 29 Απριλίου 2023.
Τα Καθαρά Ταμειακά Έσοδα που προκύπτουν από την πώληση αναμένεται να είναι 156 εκατ. στερλίνες (179 εκατ. ευρώ) κατά την ολοκλήρωση μετά από σχετικές προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων δαπανών συναλλαγής, του κόστους διαχωρισμού και των διεταιρικών υπολοίπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης