Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean Airlines: Εγκρίθηκε η απόκτηση των Warrants του Δημοσίου

Aegean Airlines: Εγκρίθηκε η απόκτηση των Warrants του Δημοσίου
Το τίμημα ανέρχεται στα 85,38 εκατ. ευρώ
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Aegean Airlines ενέκρινε την εξαγορά των Warrants του ελληνικού Δημοσίου με απαρτία 76,35%.
Ειδικότερα:
«Η εταιρεία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «η Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η οποία διεξήχθη αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, και συγκεκριμένα είτε με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω επιστολικής ψήφου πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν, αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου, 221 μέτοχοι της Εταιρείας, που εκπροσωπούν 68.835.662 μετοχές και ισάριθμες ψήφους, επί συνόλου 90.157.100 μετοχών και ψήφων, ήτοι ποσοστό 76,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, μη υπολογιζομένων 10.000 ιδίων μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το αρ. 50 του Ν. 4548/2018.
Έτσι, συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη εκ του νόμου και καταστατικού απαρτία για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της ημερήσιας διάταξης. Η Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

ΘΕΜΑ 1: Έγκριση απόκτησης ιδίων τίτλων κτήσης μετοχών (Warrants)
Ως προς το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σημειώνεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία γνωστοποίησε στις 3.11.2023 προς την Εταιρεία την πρόθεσή της για την άσκηση του δικαιώματος κτήσης κοινών μετοχών της Εταιρείας που ενσωματώνονται στους 10.369.217 τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης, οι οποίοι εκδόθηκαν υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας (σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 4548/2018 και την παρ. 3 του άρθρου 30 του Ν. 4772/2021 και δυνάμει της από 14.06.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) (οι «Τίτλοι Κτήσης Μετοχών»).
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ενέκρινε την άσκηση του προβλεπόμενου δικαιώματος προαίρεσης από την Εταιρεία και τη σχετική εκταμίευση για την απόκτηση του συνόλου των Τίτλων Κτήσης Μετοχών με την καταβολή της Αγοραίας Αξίας τους, ήτοι χρηματικού ποσού €85.389.669,82 ή τιμή ίση με €8,23 ανά Τίτλο Κτήσης Μετοχών, όπως αυτή υπολογίστηκε από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, με σκοπό την απόσβεση των υποχρεώσεων της Εταιρείας που απορρέουν από τους Τίτλους Κτήσης Μετοχών, δια της ακύρωσής τους από την Εταιρεία. Η εκταμίευση για την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών από την Εταιρεία κρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση απαραίτητη τόσο για να αποφευχθεί η αραίωση των υφιστάμενων μετόχων όσο και για να διατηρήσει η Εταιρεία την επιχειρηματική της αυτοτέλεια ως αμιγώς ιδιωτική εταιρεία. Το εν λόγω δικαίωμα προαίρεσης της Εταιρείας θα ασκηθεί εντός της προβλεπόμενης στους όρους των Τίτλων Κτήσης Μετοχών προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών από την από γνωστοποίηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλ. έως την 2.1.2024.

ΘΕΜΑ 2: Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις
Δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης