Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Mytilineos το 2024 - Citigroup και Morgan Stanley προετοιμάζουν την εισαγωγή

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Mytilineos το 2024 - Citigroup και Morgan Stanley προετοιμάζουν την εισαγωγή
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει...
Την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου φαίνεται να διερευνά ο όμιλος Mytilineos, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Sky News.
Την ίδια στιγμή, η πραγματοποίηση της εν λόγω εισαγωγής υπολογίζεται να γίνει μέσα στο 2024.

Μάλιστα, προς αυτό τον σκοπό, που θα μπορούσε να ωθήσει την εταιρεία στον δείκτη των blue-chip, επελέχθησαν δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, η Citigroup και η Morgan Stanley.
Όπως λοιπόν αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η Mytilineos, με κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το σενάριο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής στο London Stock Exchange, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να είναι επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE.
Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει τη θέση της και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα της εταιρείας εκτινάχθηκαν πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ.
Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Mytilineos είναι παρούσα για περισσότερα από δέκα χρόνια, δραστηριοποιούμενη στην αγορά των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.
Σε κάθε περίπτωση, λέει το Sky New, εάν προχωρήσει η εισαγωγή του ομίλου στο χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στο LSE, σε μια στιγμή που τίθενται ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ως προορισμού για εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και, γενικά, για διεθνείς εταιρείες.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει.
φσδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης