Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ακρίτας: Σχεδόν αμετάβλητα τα EBITDA για το 2023, στα 4,3 εκατ. ευρώ

Ακρίτας: Σχεδόν αμετάβλητα τα EBITDA για το 2023, στα 4,3 εκατ. ευρώ
Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση 6,5%
Σχετικά Άρθρα
Με ήπια μείωση των οικονομικών μεγεθών αλλά εκτόξευση στο καθαρό αποτέλεσμα, ολοκλήρωσε το 2023 η ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ.
Συγκεκριμένα, η χρήση του 2023 χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της AKRITAS, που σε συνδυασμό με τη λειτουργική της κερδοφορία έχουν αναμορφώσει αποτελεσματικά την κεφαλαιακή της δομή θέτοντας τη βάση για την περεταίρω ανάπτυξή της.
Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση 6,5% και διαμορφώθηκε σε €40,6 εκατ. έναντι €43,4 εκατ. την προηγούμενη περίοδο, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων μοριοσανίδας, καθώς δόθηκε έμφαση στα επενδεδυμένα προϊόντα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Στην κατεύθυνση αυτή, ο συνδυασμός της κατάλληλης εμπορικής πολιτικής με την ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας, οδήγησαν σε αύξηση του μικτού περιθωρίου πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 14,9% από 13% κατά την προηγούμενη χρήση.
Ο δείκτης EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού €4,3 εκατ. έναντι κερδών €4,4 εκατ. της προηγούμενης χρήσης, με το αντίστοιχο περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 10,5% έναντι 10,1% της προηγούμενης χρήσης, ενώ ο προσαρμοσμένος EBITDA που εξαιρεί μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, αυξήθηκε κατά 3,8% στα €4,5 εκατ.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε €15,7 εκατ. έναντι €0,7 εκατ. την προηγούμενη χρήση, κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού και της συνεπακόλουθης απομείωσης αυτού.
Οι προκλήσεις από το γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον συνεχίζονται ακόμη πιο έντονες, παρά την πρόσφατη ομαλοποίηση του ενεργειακού κόστους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αβεβαιότητας, η AKRITAS παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της επιχειρησιακής στρατηγικής, με βασικές της προτεραιότητες τον πράσινο μετασχηματισμό της σε όλο το εύρος της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στις αγορές α’ και β’ υλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης