Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Εκτός 2ης φάσης του Αριάδνη Interconnection οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Terna SpA

ΑΔΜΗΕ: Εκτός 2ης φάσης του Αριάδνη Interconnection οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Terna SpA
Η 2η φάση συνεχίζεται με την Κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Europe IV A SAS - ΦΑΕΘΩΝ και την εταιρεία State Grid
Σχετικά Άρθρα
Οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Terna S.p.A δεν συνεχίζουν στην 2η φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ», ενημέρωσε σήμερα 15/5 ο ΑΔΜΗΕ (ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ).
Η 2η φάση συνεχίζεται με δύο επιχειρηματικά σχήματα: την Κοινοπραξία των εταιρειών Meridiam Europe IV A SAS - ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και την εταιρεία State Grid International Development Belgium Limited.
Στόχος είναι έως τις 21 Ιουνίου 2024 να έχουν υποβληθεί οι οικονομικές προσφορές από τα επιχειρηματικά σχήματα που συμμετέχουν.
Μετά την υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων, θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης από πλευράς ΑΔΜΗΕ Α.Ε..
Η Αριάδνη Interconnection Α.Ε.Ε.Σ. αποτελεί 100% θυγατρική της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και συνιστά το φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική) με ικανότητα μεταφοράς 1GW, τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος (DC), αποτελεί το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το κατασκευαστικό σκέλος του έργου θα ολοκληρωθεί εντός του έτους για να ακολουθήσει η ηλέκτριση του καλωδίου στα τέλη του 2024. Το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2025, σηματοδοτώντας την άρση της ενεργειακής απομόνωσης του νησιού και την εξασφάλιση της ενεργειακής του ασφάλειας, σε συνδυασμό και με την λειτουργία της μικρότερης διασύνδεσης, Κρήτη-Πελοπόννησος.
Με την ηλεκτρική διασύνδεση μειώνεται το κόστος παραγωγής και βελτιώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί της Κρήτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης