Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σ. Κόκκαλης: Το 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Ασφαλιστική - Σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων μας

Σ. Κόκκαλης: Το 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Ασφαλιστική - Σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων μας
Ο Σ. Κόκκαλης σημείωσε ότι «δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις πλέον να καλύπτουν τις ζημιές που προκαλούν οι νέες κλιματικές συνθήκες»
Σχετικά Άρθρα
Στόχος είναι να εισαχθεί η Ευρώπη Ασφαλιστική στο χρηματιστήριο εντός του 2024, γεγονός που θα αποτελέσει μια πολύ καλή εξέλιξη για τους μετόχους και για την Intracom που θα είναι μεγάλος επενδυτής, τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom, παρουσία του κ. Μακρόπουλου, ιδιοκτήτη της Ευρώπη Ασφαλιστική.

«Με αυτή την εξαγορά θα έχουμε μια πολύ σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταρείας μας και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικές ασφαλιστικής εταιρείας στην εγχώρια αγορά, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει κύμα εξαγορών των ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες. Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ενίσχυση της παρουσίας των εγχώριων εταιρειών στον κλάδο.
Είναι ένας κλάδος που έχει μια μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες στο εξωτερικό και την Ευρώπη και διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης», εκτίμησε. 
Σημείωσε επίσης ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη ασφαλιστική συνείδηση σαν αυτή που έχουν οι χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε στην ΕΕ.
Όπως εξήγησε ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφερόμενος στο deal, «οι ζημιές που προκαλούνται από φυσικές αιτίες είναι πολύ μεγάλες και τώρα που υπάρχει και το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις να καλύπτουν τις καταστροφές που προκαλούν οι κλιματικές συνθήκες.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η ασφαλιστική κάλυψη και να προκύπτει από ιδιωτικά κεφάλαια».
Σχετικά με τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι «δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις πλέον να καλύπτουν τις ζημιές που προκαλούν οι νέες κλιματικές συνθήκες.
Αντί όλοι να έχουν αιτήματα που αφορούν την κυβέρνηση, θα πρέπει να αυξηθεί η ασφαλιστική κάλυψη από ιδιωτικές εταιρείες.
Η Ευρώπη είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που έχει παραμείνει σε ελληνική ιδιοκτησία και έχει πάρα πολύ καλό ιστορικό στον κλάδο και πιστεύω ότι θα είναι μια σημαντική συμμετοχή μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης