Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιθετικές κινήσεις στη μετοχή της Helleniq Energy - Προς έγκριση πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από 5 έως 15 ευρώ

Επιθετικές κινήσεις στη μετοχή της Helleniq Energy - Προς έγκριση πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από 5 έως 15 ευρώ
Εμφάνιση υψηλής εμπορευσιμότητας
Eπιθετικές κινήσεις παρατηρούνται πλέον στη μετοχή της Helleniq Energy τόσο στις ανοδικές συνεδριάσεις όσο και στις καθοδικές.
Μετά την εμφάνιση υψηλής εμπορευσιμότητας για αρκετό χρονικό διάστημα μετά τη διάθεση μετοχών (11%) τον περασμένο Δεκέμβριο, ο τίτλος ξεκίνησε να εμφανίζει μια αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά.
Στις 3 Ιουνίου, η μετοχή της Helleniq Energy κλείνει με πτώση 1,64% στα 8,395 ευρώ και οι αγοραστές δεν είναι απλώς επίμονοι, καθώς τελικώς διακινούνται 606 χιλ. μετοχές με χαμηλό τα 8,27 ευρώ και υψηλό τα 8,57 ευρώ.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, στη μετοχή διακινούνται 345 χιλ. μετοχές και η Helleniq Energy κλείνει με άνοδο 2,09% στα 8,535 ευρώ.
Μάλιστα, στο τέλος της συνεδρίασης αλλάζουν “χέρια” 193.291 χιλ. μετοχές στην τιμή κλεισίματος των 8,535 ευρώ μεταδίδοντας μ αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό “σήμα” για τις διαθέσεις του αγοραστή.
Είτε λοιπόν η μετοχή κινηθεί ανοδικά, είτε σημειώνονται ρευστοποιήσεις το ενδιαφέρον για τον τίτλο εκδηλώνεται με ένα εμφατικό τρόπο με αγορές αξίας 1,5 εκατ. ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την Paneuropean (40,41%), το ΤΑΙΠΕΔ (31,18%) μεγαλύτεροι μέτοχοι της ελεύθερης διασποράς είναι η Μetlen με 1% η Vanguard με 0,97%, η Alpha Asset Management με 0,68%, η Norges bank με 0,68% η Blackrock με 0,35%.
Σε ό,τι αφορά τη φημολογούμενη νέα διάθεση μετοχών, σύμφωνα με πηγές από συμβούλους, αυτή θα εξεταστεί πιθανότατα μετά το καλοκαίρι.

Μυτιληναίος: Διάψευση για το 3% αλλά παρών

Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ύστερα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της Metlen κ. Ευ. Μυτιληναίου, ο οποίος διέψευσε μεν την κατοχή ποσοστού έως 3%, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του εφόσον υπάρχει διάθεση από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας.
H Metlen και ο κ. Μυτιληναίος κατέχει 1% της Helleniq από το πρόσφατο placement, ενώ παρά το γεγονός ότι η Helleniq είναι ανταγωνιστής της Metlen στην προμήθεια και παραγωγή ρεύματος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. A. Σιάμισιη.
Η τοποθέτηση του κ. Μυτιληναίου ήταν προσεκτική καθώς δήλωσε ότι σέβεται τους μεγαλομετόχους, ωστόσο πρόσθεσε όπως θα είναι παρών εφόσον υπάρξει κάποια αλλαγή στις προθέσεις των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean (όμιλος Λάτση) και του ΤΑΙΠΕΔ.
Επιπλέον, η Metlen, εξαιτίας της πρόθεσης της να αυξήσει τα μερίδια αγοράς στην προμήθεια ρεύματος ενεπλάκη στην υπόθεση των διαπραγματεύσεων της Helleniq Energy με την Ιταλική Εdison για την κοινή εταιρεία παραγωγής και προμήθειας Elpedison.
To ελληνικό διυλιστήριο επιδιώκει την εξαγορά του 50% της τελευταίας, όπως και η ιταλική πλευρά – η οποία φέρεται ότι απαιτεί ένα υψηλό τίμημα.
Προς έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη και μη εκτελεστικά μέλη
Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ η εταιρεία επρόκειτο ανήρτησε τα προσχέδια των θεμάτων της ημερησίας διάταξης για την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Helleniq Energy της 27ης Ιουνίου.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών με κατώτατο όριο τα 5 ευρώ και ανώτατο τα 15 ευρώ (για διάστημα 24 μηνών), η θέσπιση μακροπρόθεσμου προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών στα στελέχη, και η εφάπαξ δωρεάν διάθεση μετοχών στα μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης