Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Family Office Λάτση: Έρευνα της ελβετικής Εισαγγελίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Family Office Λάτση: Έρευνα της ελβετικής Εισαγγελίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Η ελβετική ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας Hardstone Services SA και της Société d’études techniques et économiques (SETE) SA, που διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Λάτση...
Έφοδο στην έδρα του family office του Σπύρου Λάτση και της οικογένειάς του, στη Γενεύη, πραγματοποίησε η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής ιστοσελίδας Gotham City.
Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, δύο εταιρείες της οικογένειας Λάτση φέρεται να έχουν δώσει μαύρα χρήματα στον πρώην επικεφαλής του δημόσιου συνταξιοδοτικού ταμείου του Κουβέιτ.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει το δημοσίευμα, η ελβετική ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας Hardstone Services SA και της Société d’études techniques et économiques (SETE) SA, που διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Λάτση.
Μάλιστα, υπάρχουν υπόνοιες, σε βάρος δύο ατόμων, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δωροδοκία αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών.


Οι ταυτότητες των δύο δεν είναι γνωστές.
Σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Gotham City στις 12 Ιουνίου, η SETE δήλωσε ότι ούτε ο Σπύρος Λάτσης ούτε οι δύο εταιρείες που ερευνήθηκαν εμπλέκονται στην έρευνα.
Τόσο η SETE SA όσο και η Hardstone Services SA ανήκουν στην οικογένεια Λάτση.

Σκοτεινές προμήθειες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gotham City, η ομοσπονδιακή έρευνα που ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2020 αφορά τις υποθέσεις δωροδοκίας του Fahad Al Rajaan, πρώην διευθυντή του Δημόσιου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης του Κουβέιτ (PIFSS).
Ο πρώην αυτός τραπεζίτης, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, φέρεται να έλαβε προμήθειες με αντάλλαγμα την ανάθεση εντολών για τη διαχείριση δημόσιων κεφαλαίων σε διάφορες ελβετικές τράπεζες.
Τον Δεκέμβριο του 2021, η ιστοσελίδα Gotham City αποκάλυψε ότι η Pictet & Cie, ο πρώην συνεργάτης της Philippe Bertherat και ένα δεύτερο πρόσωπο κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.
Οι ενέργειες αυτές φέρονται να έλαβαν χώρα «στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων».
Capturedas.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης