Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Εξελέγη με 76%, σαρωτική διαφορά έναντι της Ιουλίας Τσέτη

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Εξελέγη με 76%, σαρωτική διαφορά έναντι της Ιουλίας Τσέτη
«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου»
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο βιομήχανος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για τα επόμενα δύο χρόνια και ο πρώτος που εκλέγεται έπειτα από 117 χρόνια μέσα από ψηφοφορία, καθώς επικράτησε με μεγάλη διαφορά της προέδρου και CEO του φαρμακευτικού ομίλου ΟΦΕΤ, Ιουλίας Τσέτη, συγκεντρώνοντας το 76% των ψήφων. 
Ο κ. Θεοδωρόπουλος, νυν αντιπρόεδρος του ΣΕΒ ο οποίος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων Bespoke SGA Holdings, ήταν εξ αρχής το φαβορί και είχε αναφέρει πως η ατζέντα του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος περιλαμβάνει «τα εργασιακά, την αύξηση της παραγωγής της χώρας, το άνοιγμα του Συνδέσμου προς τις ΜμΕ και το New Economy».
«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την εργασιακή μας νομοθεσία. Είναι πολύπλοκη, με αποτέλεσμα αντιφατικές αποφάσεις. Είμαστε παγιδευμένοι σε κάποια στερεότυπα», έχει αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επαναφοράς στους κοινωνικούς εταίρους των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να καθορίζουν οι πολιτικοί τους μισθούς. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κάποια στιγμή τους εκλογικούς κύκλους».
Η κ. Τσέτη έχει δηλώσει πως ο Σύνδεσμος πρέπει να λύνει τα προβλήματα και να ασχολείται με την καθημερινότητα. «Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό». «Αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν. Δεσμεύομαι για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηματοδότησης, αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω με όλες τις επιχειρήσεις», είχε σημειώσει. Παράλληλα έχει προτείνει ο ΣΕΒ να δημιουργήσει fund χρηματοδότησης νεοφυών ή ΜμΕ.
Όπως είχε γράψει το BankingNews, ανάμεσα στους επιχειρηματίες που στήριξαν τον κ. Θεοδωρόπουλο ήταν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (Metlen), ο Μιχάλης Στασινόπουλος (Viohalco), ο Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), o Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ), ο Μάρκος Βερέμης (Big Pi Ventures), η Ράνια Αικατερινάρη η οποία μάλιστα προορίζεται για πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και άλλα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που εξελέγησαν είναι οι:

Αντιπρόεδροι: Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης, Ανδρέας Σιάμισιης,
Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου,
Ταμίας: Μάρκος Βερέμης,

Μέλη:
Πέγκυ Αντωνάκου,
Καλλίνικος Καλλίνικος,
Νάγια Καλογεράκη,
Ιωάννης Καραγιάννης,
Νικόλαος Καυκάς,
Πάνος Κυριακόπουλος,
Φίλιππα Μιχάλη,
Αριστοτέλης Παντελιάδης,
Γεώργιος Περιστέρης,
Κυριάκος Σαμπατακάκης,
Μενέλαος Τασόπουλος,
Θεόδωρος Τρύφων,
Ευάγγελος Χρυσάφης,
Βασίλειος Ψάλτης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε:
«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου.
Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του Προέδρου, αισθάνομαι
ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Απολογισμός Πεπραγμένων και δράσεων

Σημειώνεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ εκλήθησαν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2023, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2023), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2024. Τον απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων για την περίοδο 2020-2024 έκαναν ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τους ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης