Η Αλκμάαρ αποφάσισε να πάρει «πακέτο» τους Βασίλη και Βαγγέλη Παυλίδη, κάνοντας κάτι παραπάνω από υπερήφανο, τον πρώτο προπονητή της ποδοσφαιρικής πορείας τους.
Ολλανδία. Μία χώρα όπου το ποδόσφαιρό της, ταιριάζει «γάντι» στο στυλ των Ελλήνωνποδοσφαιριστών και για αυτό αποτελεί και έναν βασικό προορισμό για κάθε άσο της χώρας μας. Με αυτό το σκεπτικό, ο Βασίλης Παυλίδης αποφάσισε να ακολουθήσει τον αδερφό του Βαγγέλη, όμως όχι στη Βίλεμ.
Τα δύο αδέρφια θα φορούν από τη νέα σεζόν τη φανέλα της Αλκμάαρ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση τους και μεγάλωσε την ελληνική αποικία (είχε ήδη τον Παντελή Χατζηδιάκο). Φυσικά, το γεγονός πως ο ολλανδικός σύλλογος τους ξεχώρισε, μόνο τυχαίος δεν είναι.
Η δουλειά αλλά και η ποιότητα που έχουν δείξει οι δύο Έλληνες, είναι εμφανή. Ο Βαγγέλης Παυλίδης μέτρησε 33 γκολ σε 82 συμμετοχές μέσα σε δύο χρόνια με τη Βίλεμ, δεκαπλασιάζοντας την τιμή του (αγοράστηκε έναντι 250 χιλιάδες ευρώ και πουλήθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ). Από την άλλη, ο Βασίλης, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τους Νέους της Σάλκε και ήταν στις αποστολές της πρώτης ομάδας στα τελευταία ματς.
Φυσικά, ένας από τους ανθρώπους που αισθάνεται περισσότερο υπερήφανος, δεν είναι άλλος από τον Απόστολο Μαστρανέστη. Πρόκειται για τον Έλληνα προπονητή που προπονούσε και τα δύο αδέρφια από πολύ μικρή ηλικία και τους έμαθε αρκετά από αυτά που ξέρουν σήμερα. Μάλιστα, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους και τους προπονεί σε ατομικό επίπεδο.
Ο ίδιος, εξιστορεί στο «BN Sports» την πορεία των δύο ποδοσφαιριστών μέχρι το κατώφλι της Αλκμάαρ και μοιράζεται τις στιγμές που έζησε μαζί τους αλλά και το πως έφυγαν για το όνειρο του εξωτερικού. Η δουλειά που έριχναν στο γήπεδο, η προσωπική τους δικαίωση και ένα ξεχωριστό συναίσθημα που νιώθει και εκείνος.
- Πως είναι το συναίσθημα να βλέπετε παιδία που έχετε προπονήσει, να βρίσκονται στην Αλκμάαρ;
«Αισθάνεσαι πάρα πολύ όμορφα όταν βλέπεις παιδιά που τα έχεις μεγαλώσει ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, να προοδεύουν, να φτάνουν στο πιο υψηλό επίπεδο και να ανταμείβονται οι κόποι και οι θυσίες τόσων ετών»
- Είχαν δείξει από μικρή ηλικία πως θα τα κατάφερναν σε τέτοιο επίπεδο;
«Δεν είχαν δείξει από μικρή ηλικία ότι θα έφταναν σε αυτό το επίπεδο γιατί πρόκειται για δύο παιδιά που η καθημερινή δουλειά τους ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους και όχι γιατί ήταν σπουδαία ταλέντα.. και μάλιστα άρχισε να φαίνεται ότι κάτι μπορούν να κάνουν μετά την ηλικία των 14 ετών... Δηλαδή σχετικά αργά για να πει κάποιος ότι αυτά τα παιδιά μετά από 2 χρόνια θα βρίσκονταν σε ομάδες του εξωτερικού..»
- Κάποια ιστορία από την παιδική τους ηλικία στα γήπεδα που θυμάστε μέχρι τώρα;
«Αυτό που θυμάμαι όλα τα χρόνια πολύ έντονα ήταν ότι δεν ήθελαν ποτέ να χάνουν προπόνηση και επίσης ζητούσαν από μόνοι τους να μην έχουν ρεπό ποτέ. Ήθελαν 7 μέρες την εβδομάδα να δουλεύουν.. Από την παιδική τους ηλικία ακόμα, όταν Κυριακή δεν είχαν ούτε αγώνα ούτε προπόνηση, αυτοί με καλούσαν στο τηλέφωνο μέσω των γονιών τους και μου έλεγαν κόουτς έλα από το σπίτι, κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να καθόμαστε»
- Θεωρείτε πως θα πετύχουν στην Ολλανδία; Και γιατί;
«Θεωρώ ότι θα πετύχουν οπουδήποτε, όχι μόνο στην Ολλανδία, γιατί είναι πάρα πολύ αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, δουλεύουν πολύ, έφυγαν μικροί για το εξωτερικό και πήραν όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ένας ποδοσφαιριστής εκεί. Εργατικότητα, πειθαρχία, συνέπεια, σοβαρότητα... Πιστεύω ότι θα φτάσουν ακόμα ψηλότερα..»
?? ???????? ?????????. #AZ #VivaVangelis pic.twitter.com/d4ri5eFxTP
— AZ (@AZAlkmaar) July 9, 2021
- Το δυνατό σημείο που έχει ο καθένας τους
«Αν εννοούμε αγωνιστικά, ο Βαγγέλης την αντίληψη του γκολ και την τεχνική του κατάρτιση και ο Βασίλης, την ταχύτητα του»
- Πως πήραν την απόφαση να φύγουν από Ελλάδα;
«Επιλογή μήπως και μπορέσουν να κάνουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό από τη, γνωστή εν Ελλάδι διαδρομή, πηγαίνω στις υποδομές μίας ομάδας και περιμένω αν θα γίνω επαγγελματίας, αν μου δώσουν ευκαιρία, αν με στείλουν δανεικό κ.α.. Συνειδητή απόφαση να παλέψουν για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον»
- Πιστεύετε πως τους έκανε καλό που πήγαν σε ξένες ομάδες και αν ναι, γιατί;
«Σαφώς και τους έκανε καλό γιατί έμαθαν από μικροί τη σωστή νοοτροπία σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, τον συγκρατημένο και συγκροτημένο τρόπο ζωής εκτός ποδοσφαίρου και τα στοιχεία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος αν θέλει και μπορεί εννοείται, να κάνει πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να έχει όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουν οι νεαροί παίκτες στην Ελλάδα και που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί»
Νότης Χάλαρης
www.bnsports.gr
Σχόλια αναγνωστών