Τελευταία Νέα
Gun Room

Ενεργοποιείται εντός του 2021 το αντιαεροπορικό σύστημα Triumfator-M ή πιο γνωστό S-500

Ενεργοποιείται εντός του 2021 το αντιαεροπορικό σύστημα Triumfator-M ή πιο γνωστό S-500
Οι πρώτες ολοκληρωμένες δοκιμές των S-500 πραγματοποιήθηκαν το 2019 και το σύστημα πυραύλων μπόρεσε να χτυπήσει στόχους σε μια απόσταση 481,2 χλμ.
Σχετικά Άρθρα

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 είναι κάποιας μορφής «διάδοχο» οπλικό σύστημα των S-400 και ίσως να μην είναι ακριβώς νέο όπλο, σχεδιασμένο να εκπληρώνει ένα διαφορετικό - αν και όχι απαραίτητα πιο σημαντικό - σύνολο στρατηγικών εργασιών.
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko πριν λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να ολοκληρώσει τις δοκιμές του συστήματος επιφανείας-αέρος / αντιπυραυλικής προστασίας S-500 επόμενης γενιάς το 2021 και εντός του 2021 να ενεργοποιηθεί.
Το S-500, επίσης γνωστό ως Triumfator-M, είχε μια δύσκολη πορεία έρευνας και ανάπτυξης.
Η ανάπτυξη των S-500 είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2011, ενώ σχεδιαζόταν να παραχθεί το 2014.
Ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν και ο χρόνος παραγωγής μεταφέρθηκε για το 2017 και τελικά το 2020.
Οι πωλήσεις των S-500 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2025.
Οι τούρκοι είχαν προσφερθεί να συμμετάσχουν στην συμπαραγωγή των S-500 της Ρωσίας αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη επί αυτών των προθέσεων.
Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 αρχικά θα τοποθετηθεί περιμετρικά από την Μόσχα.

Οι ικανότητες των S-500

Το Triumfator-M πιστεύεται ευρέως ότι είναι ικανό να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους σε εμβέλεια έως 600 χιλιόμετρα και εχθρικά αεροσκάφη σε περίπου 500 χιλιόμετρα, που αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το S-400.
Εξοπλισμένο με νέες κεφαλές, το νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας μπορεί να παρακολουθεί και να στοχεύει με έως και δέκα πυραυλικές κεφαλές που πετούν με ταχύτητα πάνω από 4 μίλια ανά δευτερόλεπτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά πυραύλων 77N6 του S-500 είναι ικανή να αντιμετωπίσει υπερηχητικούς πυραύλους cruiser και ICBM, καθώς και άλλα εναέρια αντικείμενα που πετούν με ταχύτητες άνω των πέντε Mach.
H κατασκευαστική εταιρία Almaz-Antey, υποστηρίζει ότι το S-500 μπορεί ακόμη και να απειλήσει ορισμένους τύπους δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, αν και απομένει να καθοριστεί η πλήρης έκταση των δυνατοτήτων του S-500 σε εξαιρετικά μεγάλα υψόμετρα.
Ωστόσο ενώ αυτά μπορεί να ισχύουν το S-500 είναι ένα δαπανηρό και εξελιγμένο σύστημα.
Οι πρώτες ολοκληρωμένες δοκιμές των S-500 πραγματοποιήθηκαν το 2019 και το σύστημα πυραύλων μπόρεσε να χτυπήσει στόχους σε μια απόσταση 481,2 χλμ.
Η απόσταση αυτή είναι 80 χλμ πιο μακρινή από οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα πυραύλων.
Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει διάφορα ξεχωριστά συστήματα ραντάρ που προσανατολίζονται σε διαφορετικούς στόχους - και αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαφορετικά ραντάρ για την ανίχνευση αεροπλάνων, ελικοπτέρων, drone και πυραύλων ταυτόχρονα.
Κατά τους Ρώσους… η Ρωσία ήταν μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ανάπτυξη υπερηχητικών τεχνολογιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα S-500 είναι ικανό να νικήσει πολεμικά αεροπλάνα πέμπτης γενιάς και δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, πέραν από βαλλιστικούς πυραύλους που θα μπορούσαν ήδη να αντιμετωπιστούν από τις υπάρχουσες μονάδες S-300 και S-400.
1-S500-SAM.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης