Τελευταία Νέα
Gun Room

Sig Sauer P265 “Rose”

tags :
Sig Sauer P265 “Rose”
Το πρόγραμμα “Rose” (Ρόδο=Τριαντάφυλλο) είναι ουσιαστικά ένας τρόπος εισαγωγής γυναικών χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον κόσμο της αμυντικής οπλοκατοχής.
Η αμερικανίδα Lena Michulek είναι η σπουδαιότερη επαγγελματίας αθλήτρια σκοποβολής του καιρού μας και ίσως ένα φαινόμενο που δύσκολα θα επαναληφθεί.
Η οπλογνωσία και ο πρωταθλητισμός “τρέχει στο αίμα” της.

Οικογενειακή παράδοση

Ο πατέρας της Jerry Michulek παραμένει ενεργός πολύ-πρωταθλητής σκοποβολής και κατέχει τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες με πιστόλι και τουφέκι.
Η μητέρα της Kay Clark-Michulek είναι επίσης σκοπεύτρια διεθνούς επιπέδου και κόρη του μεγάλου αμερικανού σκοπευτή Jim Clark. Ο παππούς της ίδρυσε την εταιρεία Clark Custom και η Lena μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου όλοι είναι είτε σκοπευτές ή οπλουργοί παγκόσμιας φήμης.
Έχοντας 8 παγκόσμια πρωταθλήματα κάτω από τη ζώνη της, τα τελευταία χρόνια κατεβαίνει επαγγελματικά σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής με τα χρώμα της Sig Sauer, ενώ διδάσκει χειρισμό όπλων και σκοποβολή στην Sig Sauer Academy. Παρατηρώντας ότι ολοένα περισσότερες γυναίκες αναζητούν γνώση (κυρίως για αυτοάμυνα), ξεκίνησε ένα πρόγραμμα.
g2_22.JPG
Περισσότερο από ένα πιστόλι

Το πρόγραμμα “Rose” (Ρόδο=Τριαντάφυλλο) είναι ουσιαστικά ένας τρόπος εισαγωγής γυναικών χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον κόσμο της αμυντικής οπλοκατοχής.
Η κάτοχος αγοράζει ένα κιτ που περιλαμβάνει πέρα απο το πιστόλι, έναν ταχυγεμιστήρα, 5 αδρανή φυσίγγια και ένα φορητό κουτί ασφαλείας Vault-Tek Lifepod για τη φύλαξη του. Το σημαντικότερο όμως είναι πως δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από επαγγελματικά βίντεοκλιπ με οδηγίες και ασκήσεις, στα οποία η Lena εξηγεί τις βασικές αρχές ασφάλειας, χρήσης, μεταφοράς και άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν νέες κατόχους όπλου. H διαδικτυακή κοινότητα Rose Community on Facebook είναι το κέντρο στο οποίο οι γυναίκες-μέλη μοιράζονται πληροφορίες, εμπειρίες και διδάσκονται από τη Lena και την ομάδα εκπαιδευτών της Sig. Το on-line πρόγραμμα εξηγεί ασκήσεις γύρω από την απόκρυψη, παρουσίαση και σκόπευση του πιστολιού για αυτοάμυνα. Αριθμώντας ήδη αρκετές χιλιάδες μέλη, είναι η πρώτη ανάλογη προσπάθεια που απευθύνεται στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινό οπλοκατόχων στις ΗΠΑ.
g3_16.JPG
Sig P365 “Rose”

Το πιστόλι γύρω από το οποίο περιστρέφεται η εκαπαίδευση, είναι το συμπαγών διαστάσεων Ρ365. Επί σχεδόν μια δεκαετία, είναι από τα δημοφιλέστερα πιστόλια οπλοφορίας νέας γενιάς συνδυάζοντας μικρές διαστάσεις και χαμηλό βάρος με αξιοπιστία και λειτουργικότητα. Επαναπροσδιόρισε τα όρια μιας κατηγορίας, η οποία λίγα χρόνια πριν “λίμναζε” με προπολεμικά μοντέλα και βρήκε μιμητές (Sprinfield Hellcat, CZ P10S, κ.α).
Η Sig αναφέρει πως είναι σχεδιασμένο για το γυναικείο κοινό, αλλά λειτουργικά δε φαίνεται να διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Η διαφοροποίηση περιορίζεται στην προσθήκη επιχρυσωμένων χειριστηρίων (σκανδάλη, ασφάλεια, μοχλός απελευθέρωσης κλείστρου) και στο στιλιζαρισμένο λογότυπο που διακρίνεται στη λαβή και το κλείστρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά “Rose”: είναι τα Ρ365-380 (σε διαμέτρημα .380 ACP) και P365-XL Comp (9mm Para). Χρησιμοποιούν πολυμερικούς σκελετούς. Δε διαθέτουν εξωτερική σφύρα. Με διαστάσεις περίπου 10Χ15 εκατοστά και χωρίς ακμές μπορεί να φέρονται εύκολα σε μια τσάντα ή σε μια εσωτερική θήκη, χωρίς να εμποδίζουν την ελευθερία κινήσεων της κατόχου. Η χωρητικότητα είναι 10 φυσίγγια για το Ρ365-380. Το ελάχιστα μεγαλύτερο P365-XL δέχεται γεμιστήρες 12 φυσιγγίων και στο στόμιο της κάνης υπάρχει ένας αντισταθμιστής (compensator) που μειώνει την ανάκρουση.
Αμφότερα εξοπλίζονται με “νυχτερινά” σκοπευτικά τριτίου XRAY3 που φωσφορίζουν σε χαμηλό φωτισμό. Επιπλέον, τα κλείστρα έχουν εγκοπές για οπτικό στόχαστρο κόκκινης κουκίδας.
Η ύπαρξη χειροκίνητης ασφάλειας είναι ένα έξτρα στοιχείο που εκτιμούν όσοι φέρουν όπλα σε απόκρυψη, καθώς αποτρέπει ακούσιες πυροδοτήσεις. Προσφέρει μια ακόμη απτή εγγύηση για τις άπειρες χειρίστριες που πιθανά δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν υποστεί κάποια οργανωμένη εκπαίδευση στο χειρισμό πυροβόλων.
g4_13.JPG

Ένα νέο πεδίο

Οι ειδικοί του μάρκετινγκ αρέσκονται να μιλούν για “δημογραφικά” και εκμετάλλευση μεριδίων της αγοράς. Σίγουρα η Sig Sauer έχει κατά νού την άυξηση πωλήσεων προς τις γυναίκες, αλλά η προσέγγιση της έχει βάθος.
Πρώτον επειδή φανερώνει ότι στη ρευστή κοινωνική κατάσταση του σήμερα, αυξανόμενος αριθμός γυναικών αισθάνεται την ανάγκη αυτοπροστασίας. Οπότε στις χώρες που ακόμη υπάρχει στοιχειώδης ατομική ελευθερία, αναζητούν τα μέσα και την εκπαίδευση για να το πετύχουν. Δεύτερον, η ύπαρξη πραγματικά χειραφετημένων και ισχυρών προτύπων, όπως η Lena Michulek αποτελεί πόλο και παράδειγμα.
Μέχρι πρόσφατα οι ελάχιστες κυρίες που ενδιαφέρονταν για την αυτοπροστασία τους βασίζονταν στη διδασκαλία φίλων και συγγενών και συνήθως κατέληγαν περισσότερο “μπερδεμένες” παρά ενημερωμένες για τα “Τι και Πως” της αυτοάμυνας. Τέτοιες αξιοπρόσεκτες κινήσεις, άσχετα από το προϊόν που προωθούν θα πρέπει να βρούν μιμητές, αν θέλουμε να προάγουμε ως πολιτισμός την ισχυροποίηση και την πραγματική ισοτιμία των γυναικών, οι οποίες είναι συχνότερα εκτεθειμένες στη βία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης