Τελευταία Νέα
Gun Room

Πιστόλι SIG Mk25 από τη σειρά «The Terminal List»

tags :
Πιστόλι SIG Mk25 από τη σειρά «The Terminal List»
Κάθε υλικό, τεχνική, λεπτομέρεια ή κομμάτι οπλισμού που περιγράφεται στο βιβλίο (και μεταφέρεται στην ταινία) είναι αυθεντικό.
Για όσους δεν έχουν δεί τo “The Terminal List”, το όνομα Jack Carr είναι άγνωστο.
Ο συγγραφέας έκανε το ντεμπούτο του με το ομώνυμο βιβλίο to 2018.
Εντυπωσίασε με το μεστό και ρεαλιστικό στύλ με το οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του πλωτάρχη James Reece και των βατραχανθρώπων SEAL της ομάδας του. Πράγμα πολύ φυσικό καθώς ο συγγραφέας υπήρξε ο ίδιος μέλος των SEALs επί 20 χρόνια, πριν εκδόσει το πρώτο του βιβλίο. Μέχρι έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, έγινε ήδη παγκόσμιο μπέστ σέλλερ και έχει γυριστεί ως τηλεοπτική σειρά που παίζεται παγκοσμίως. Το ρόλο του πλωτάρχη Reece παίζει ο επιτυχημένος Chris Pratt, γνωστός από τις ταινίες “Marvel” και “Jurassic Park”.

Απελπισμένη εκδίκηση

Η ομάδα βατραχανθρώπων του πλωτάρχη Reece και η δύναμη διάσωσης που προστρέχει σε βοήθεια τους εξολοθρεύεται σε ενέδρα. Την ημέρα της επιστροφής του τα μέλη της οικογένειας του σκοτώνονται. Ανακαλύπτει πως οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα ενεργειών της κυβέρνησης που προσπαθεί να καλύψει τη χρήση φαρμάκων που προκαλούν διαλείψεις και σοβαρές παρενέργειες, σε ένα πείραμα όξυνσης των ικανοτήτων των μαχητών.
Παλεύοντας με τις ίδιες του τις παραισθήσεις, προσπαθεί να αποκαλύψει τη συνομωσία. Ταυτόχρονα, περνά στην παρανομία και εξολοθερεύει όσους κινώντας τα νήματα διέταξαν τον αφανισμό των ανδρών του.
g2_49.JPG
Προσοχή στη λεπτομέρεια

Κάθε υλικό, τεχνική, λεπτομέρεια ή κομμάτι οπλισμού που περιγράφεται στο βιβλίο (και μεταφέρεται στην ταινία) είναι αυθεντικό.
Ο Jack Carr κατετάγη στο ναυτικό το 1996. Αφού πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία επιλογή των βατραχανθρώπων, υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις, από απλός ναύτης μέχρι πλωτάρχης.
Μέρος της καριέρας του πριν προαχθεί σε αξιωματικό, ήταν ως ελεύθερος σκοπευτής. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του με την ομάδα SEAL Team 7, κατά τη διάρκεια του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”. Όπως είναι φυσικό, πολλά σημεία της διήγησης αντικατοπτρίζουν αληθινά μέρη της προηγούμενης ζωής του συγγραφέα και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα όπλα που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες.
g3_44.JPG
Ένα ιδιαίτερο SIG SAUER P226

Το ναυτικό των ΗΠΑ έχει μια ξεχωριστή σχέση με το αλουμινένιο “εννιάρι” από την Ελβετία. Όταν το 1985 το Beretta M9 αντικατέστησε το Colt M1911 ως επίσημο πιστόλι, η διοίκηση του ναυτικού διαφοροποιήθηκε. Οι βατραχάνθρωποι που έλαβαν μέρος στην αξιολόγηση, υποστήριξαν πως το Sig ήταν ανώτερο από το ιταλικό πιστόλι. Αψηφώντας την ανώτατη διοίκηση, το υιοθέτησαν ως ΜΚ25 Mod.0.
Σε σχέση με τα πολιτικά μοντέλα το κλείστρο στα όπλα του ναυτικού κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι και κατόπιν “βάφεται” με αντιοξειδωτική επίστρωση. Επίσης όλα τα μικρά ανταλλακτικά και ελατήρια δέχονται ειδική επίστρωση, ώστε να μη διαβρώνονται στο θαλάσσιο περιβάλλον. Οπτικά τα πιστόλια αυτά ξεχωρίζουν από μία άγκυρα, χαραγμένη δίπλα στο μοντέλο.
Σύμφωνα με το βιβλίο, τα μέλη της ομάδας του πλωτάρχη Reece χρησιμοποιούν μια σειρά από “προσωποποιημένα” P226. Στο αριστερό πλευρό του κλείστρου φέρουν το θυρεό της Διοίκησης Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (το οποίο οι βατραχάνθρωποι αποκαλούν “Budweiser”, λόγω ομοιότητας με τη μάρκα της ομώνυμης μπύρας). Κάτω από τα σύμβολα έχουν χαραχτεί τέσσερα κεφαλαία γράμματα L.L.T.B. Είναι τα αρχικά των λέξεων “Long Live The Brotherhood” και αναφέρονται στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των ανδρών της ομάδας. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει ο βαθμός και το όνομα του κατόχου, πχ. LCDR JAMES REECE.
g4_35.JPG
Αντάξιο σκληροτράχηλων πολεμιστών

Η σχεδόν θρησκευτική προσκόλληση των SEALs στο Ρ226 είναι αποτέλεσμα της αντοχής και αξιοπιστίας του.
Ο αποδεκτός αριθμός εμπλοκών είναι μία ανά 1.000 βολές. Η φήμη λέει ότι στην πραγματικότητα πετυχαίνει το διπλάσιο.
Ο αλουμινένιος σκελετός κρατά το βάρος στα 964 γραμμάρια. Στο εμπρός μέρος βρίσκεται μια ράγα Picatinny για φακούς ή λέηζερ. Οι ράγες που συγκρατούν το κλείστρο διατρέχουν όλο το μήκος του κορμού, βοηθώντας στην επίτευξη αντοχής και βελτιωμένης ακρίβειας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που το Ρ226 (και το CZ75) δανείστηκε από το γαλλικό Petters.
Η σκανδάλη είναι πολύπλοκη, ειδικά σε σύγκριση με πιο μοντέρνα σχέδια. Λειτουργεί σε διαμόρφωση “διπλής ενέργειας” για την πρώτη βολή και μονής για τις επίμενες. Ένας μοχλός, στο σημείο που συνήθως συναντάμε την ασφάλεια σε άλλα όπλα, αφοπλίζει τη σφύρα και την κατεβάζει πάνω από τον επικρουστήρα.
Οι στάνταρ ατσάλινοι γεμιστήρες χωρούν 15 φυσίγγια των 9mm, αν και οι βατραχάνθρωποι συχνά μεταφέρουν μεγαλύτερους που χωρούν 20. Παρά τη χωρητικότητα, οι λαβές δεν έχουν υπερβολικό μέγεθος. Για την ακρίβεια, το μικρό πλάτος σε σύγκριση με του Beretta M9 ήταν ένα από τα σημεία όπου το ελβετικό όπλο υπερέχει. Λεπτά μαύρα πλακίδια βοηθούν στη συγκράτηση κατά τις
παρατεταμένες βολές.
Τα σκόπευτρα είναι σταθερά. Ενσωματώνουν φυαλίδια τριτίου που λάμπουν στο σκοτάδι, ώστε να επιτρέπουν τη σκόπευση υπό χαμηλό φωτισμό.

Διαθέσιμα σε δημοπρασία

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το SIG του φανταστικού χαρακτήρα Reece βγήκε πρόσφατα προς πώληση. Το αντίτιμο δεν έγινε γνωστό, όμως εκτιμάται πως η εταιρεία Extreme Props κεφαλαιοποιεί πάνω στην επιτυχία της σειράς. Ήδη διαδίδουν μέσω του Instagram εικόνες από άλλα όπλα, όπως τα HK-416, Beretta 1301 και Aridus Remington 700 που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά, προετοιμάζοντας το κοινό για μελλοντικές δημοπρασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης