Τελευταία Νέα
Gun Room

Το Περίστροφο «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» εξορκίζει το Κακό με πυρίτιδα και Αγιασμό

Το Περίστροφο «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» εξορκίζει το Κακό με πυρίτιδα και Αγιασμό
Το όπλο έχει όνομα εμπνευσμένο από τη Βίβλο γιατί απαλλάσει τις μοχθηρές ψυχές δαιμονικών πλασμάτων από τη μιζέρια τους
Το 2004 ο Μεξικανός σκηνοθέτης Μπενίτσιο Ντελ Τόρο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το κλασσικό κόμικ HELLBOY του σκιτσογράφου Μάικ Μιγνόλα.
Ο ομώνυμος χαρακτήρας είναι ένας ημίαιμος δαίμονας, γεννημένος από ένα πλάσμα της Κόλασης και μια μάγισσα, η οποία την ύστατη στιγμή της ζωής της μετανόησε.
Το αλλόκοτο παιδί τους είναι ένα “υβρίδιο” που ακροβατεί μεταξύ του υλικού και του πνευματικού Κόσμου. Βρέθηκε το 1943 στη Γη από την (ανύπαρκτη) αμερικανική Υπηρεσία Μεταφυσικής Έρευνας και Άμυνας ( BRPD: Bureau for Paranormal Research and Defense). Η υπηρεσία μάχεται τις υπερφυσικές απειλές κατά του κόσμου σε έναν αόρατο αγώνα που μαίνεται επί χιλιετίες, ώστε να μην επικρατήσει το Κακό. Μεγαλωμένος από τον επικεφαλής της, καθηγητή Μπρούτενχολμ, ο HELLBOY είναι πλέον ερευνητής -ένα είδος μεταφυσικού ντετέκτιβ- και αφοσιωμένος Καθολικός. Δεν αποχωρίζεται το ροζάριο του και πολεμά με την ομάδα του BPRD τις πνευματικές απειλές.
Όπως αναφέρεται στην ταινία, “Θέλει απλώς να ενσωματωθεί”.
Πράγμα δύσκολο καθώς… είναι δύο μέτρα, κατακόκκινος, το δεξί του χέρι είναι από άφθαρτο βράχο, έχει πόδια τράγου, ουρά και κέρατα. Τα τελευταία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τα κρύψει τροχίζοντας τα, ενώ κυκλοφορεί τυλιγμένος με μία τεράστια καπαρντίνα για να μη ξεχωρίζει!
r2_4.JPG
Βαρύ πυροβολικό


Στην ταινία, ο HELLBOY και η ομάδα του BPRD αντιμετωπίζουν τον αθάνατο και σατανικό καλόγερο Ρασπούτιν που προσπαθεί να διαρρήξει τα όρια του υλικού κόσμου και να φέρει την καταστροφή του. Εκεί που οι προσευχές, τα ιερά κειμήλια και η γνώση δεν αρκούν, ο αντί- ήρωας μας έχει μαζί του ένα τεράστιο περίστροφο.
Με διάμετρο κάνης 22mm, ζυγίζει σχεδόν 5 κιλά και το βυκίο του δέχεται τέσσερα φυσίγγια. Θα ήταν αδύνατο για ένα θνητό να σημαδέψει με αυτό. Όπως αναφέρεται στην ταινία “η ανάκρουση θα του έσπαγε το χέρι”. Αλλά ο HELLBOY το χρησιμοποιεί μόνο με το αριστερό του χέρι, αφού όπως προείπαμε, το δεξί είναι από μόνο του ένα “όπλο” από λάβα της Κόλασης που στερείται την απαιτούμενη δεξιότητα.
Σαφέστατα δεν πρόκειται για συνηθισμένο περίστροφο. Το σχήμα του θυμίζει τα κλασσικά Webley του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με το διαιρούμενο σκελετό σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο μοχλός ανοίγματος του βυκίου βρίσκεται στη δεξιά πλευρά (για να το ανοίγει με τον αριστερό αντίχειρα). Η σκανδάλη επιτρέπει βολή “διπλής ενέργειας”. Αν όμως απαιτείται, ο ήρωας μας μπορεί να υψώσει τη σφύρα με το δάκτυλο του.
Η κάνη σχηματίζει ρίγα (παρόμοια εκείνης του Colt Python) και έχει οκταγωνικό σχήμα. Ένας κύλινδρος που θυμίζει το αντίβαρο που συναντάμε σε σύγχρονα όπλα όπως Smith Wesson 686, στεγάζει ένα καταδείκτη λέηζερ. Καθώς ο HELLBOY συχνά μάχεται σε μέρη όπως κατακόμβες και σκοτεινά νεκροταφεία, αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη. Λέγεται πως τίποτε που αναπνέει δεν επιβιώνει της ισχύος του περιστρόφου του. Αλλά αν πάλι αποτύχει, ο υπερφυσικός κάτοχος του το χρησιμοποιεί και ως σφυρί.
r3.JPG
Μοναδική σύσταση

Δεν είναι μόνο το σχήμα ή το μέγεθος του όπλου ξεχωριστό. Η ίδια του η ουσία είναι βαθιά πνευματική.
Το κράμα του μετάλλου του αποτελούν ατσάλια από καμπάνες καθολικών εκκλησιών της Ιρλανδίας, αναμιγμένα με σίδηρο και ασήμι από ευλογημένους σταυρούς.
Οι λαβές του κρύβουν μέσα τους κομμάτι από το Τίμιο Σταυρό του Χριστού. Το κάτω μέρος τους καταλήγει σε ένα ασημένιο “κεφαλοθραύστη” με κρίκο στην απόληξη, ώστε να δένεται πάνω στη θήκη και να μη χάνεται.
Επειδή μάχεται υπερφυσικά όντα, ο HELLBOY χρειάζεται και ασυνήθιστα πυρομαχικά. Τα γεμίζει μόνος του, ως χόμπυ χρησιμοποιώντας συχνά γυάλινες σφαίρες-φυαλίδια. Περιέχουν Αγιασμό, ασήμι, σκόρδο και ξύσμα από λευκή βελανιδιά. Μία από τις αυτοσχέδιες γομώσεις του είναι η πράσινη φωσφορούχα βολίδα που του επιτρέπει να ιχνηλατεί το τραυματισμένο θήραμα του στο σκοτάδι.
Το όπλο αυτό έχει όνομα εμπνευσμένο από τη Βίβλο: “The Good Samaritan” (Ο Καλός Σαμαρείτης) γιατί απαλλάσει τις μοχθηρές ψυχές δαιμονικών πλασμάτων από τη μιζέρια τους.
r4.JPG
Η Τέχνη του Αδύνατου

Αντισυμβατική και ασυνήθιστη κι αν ήταν, η ταινία HELLBOY έγινε επιτυχία. Τόση ώστε να γυριστούν ακόμη δύο συνέχειες της, η τελευταία μόλις το 2019. Φυσικά ο “Καλός Σαμαρείτης” είναι γέννημα της φαντασίας του Μιγνόλα.
Αν μη τι άλλο, το βυκίο έχει ένα χαρακτηριστικό μειονέκτημα, το οποίο δε θα του επέτρεπε να λειτουργεί: Οι θαλάμες είναι εκτεθειμένες και βλέπουμε ξεκάθαρα τους κάλυκες στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι η πυροδότηση θα προκαλούσε διάρρηξη του μπρούτζινου κάλυκα (καθώς λείπουν τα τοιχώματα του βυκίου που τον υποστηρίζουν). Η πρώτη βολή θα τραυμάτιζε τον HELLBOY και πιθανότατα θα κατέστρεφε το μηχανισμό. Αλλά πάλι ίσως είναι η δύναμη της Πίστης και όχι του μετάλλου που τον προστατεύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης