Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Νέος πρόεδρος στη Eurobank ο Ν. Καραμούζης, στη Fairfax ο Μεγάλου - Watsa: Εμπιστευόμαστε τη Eurobank

Νέος πρόεδρος στη Eurobank ο Ν. Καραμούζης, στη Fairfax ο Μεγάλου - Watsa: Εμπιστευόμαστε τη Eurobank
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τα ηνία της Eurobank αναλαμβάνουν Καραμούζης και Καραβίας, δήλωσε ο Watsa της Fairfax
Ο Νίκος Καραμούζης αναλαμβάνει πρόεδρος της Eurobank και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Φωκίων Καραβίας, μετά τις σημαντικές διοικητικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον τραπεζικό όμιλο, με τον Prem Watsa, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Fairfax να χαιρετίζει τις νέες εξελίξεις.
Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. με θέμα την εκλογή νέων μελών Δ.Σ. και την ανασυγκρότηση αυτού, κατόπιν των παραιτήσεων που υπέβαλαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου.
Ο κ. Μεγάλου ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ότι αποφάσισε να αποδεχθεί πρόταση που του είχε γίνει για την ανάληψη θέσης συμβούλου στον όμιλο της Fairfax Financial, στο Τορόντο του Καναδά.
Το Δ.Σ. εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Νίκο Καραμούζη με θητεία ίση με το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων μελών.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ορίζοντας τον κ. Νίκο Καραμούζη ως Πρόεδρό του και όρισε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον μέχρι σήμερα Ανώτατο Γενικό Διευθυντή κ. Φωκίωνα Καραβία. Κατά τα λοιπά η σύνθεση του Δ.Σ. παραμένει αμετάβλητη.
Ο νέος Πρόεδρος πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της υπό σύσταση Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, συνδράμοντας ενεργά στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών της Τράπεζας, να συμμετάσχει στις βασικές επιτροπές του Δ.Σ. και να εκπροσωπεί την Τράπεζα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Θωμόπουλο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στην Τράπεζα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο. Στον κ. Μεγάλου, πέραν των ευχαριστιών για το σημαντικό έργο του στη διάρκεια των 20 κρίσιμων τελευταίων μηνών, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Ο κ. Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μετόχου της Eurobank, δήλωσε για τις διοικητικές μεταβολές στην Τράπεζα:
«Θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική συμβολή του Χρήστου Μεγάλου στο να αποκτήσει η Eurobank πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση. Μέσα από τον καθοριστικό ρόλο του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ το Μάιο του 2014, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests της ΕΚΤ, ο Χρήστος αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στη Eurobank. Τον καλωσορίζουμε ως σύμβουλο του ομίλου μας στο Τορόντο.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τα ηνία της Eurobank αναλαμβάνει ο Φωκίων Καραβίας ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Φωκίων έχει αποδείξει τις εξαιρετικές ικανότητές του, τη διορατικότητα, το ήθος και την ομαδικότητά του στα 25 χρόνια εμπειρίας του στον τραπεζικό τομέα, σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες, από τα οποία τα 17 χρόνια στη Eurobank.
Καλωσορίζουμε επίσης το Νίκο Καραμούζη, ο οποίος έχει διατελέσει σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Τράπεζας, οδηγώντας τον τομέα Wholesale στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα.
Ο Νίκος και ο Φωκίων έχουν συνεργαστεί για περισσότερα από 12 χρόνια, διαθέτουν βαθιά γνώση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να συγκροτούν ομάδες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, να επιτυγχάνουν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και να δημιουργούν μετοχική αξία.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Eurobank και στη δυνατότητά της να επιτύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι, υπό τη νέα ηγεσία της, μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, σε όφελος της ελληνικής οικονομίας, των πελατών της Τράπεζας και των μετόχων της.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης