Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Κατσέλη: Αίτημα για προκαταβολή 10 δισ. κατέθεσε η Ελλάδα στον ESM - Στόχος η πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Κατσέλη: Αίτημα για προκαταβολή 10 δισ. κατέθεσε η Ελλάδα στον ESM - Στόχος η πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία των τραπεζών στο καθεστώς των capital controls, ωστόσο παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην τρέχουσα συγκυρία
Την υποβολή επίσημου αιτήματος στον ESM για χορήγηση 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, με στόχο μια πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, επιβεβαίωσε η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής, Λούκα Κατσέλη.
Η Ελλάδα ζήτησε από τον ESM μια προκαταβολή ύψους 10 δισ. ευρώ για να πραγματοποιηθεί μια πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πριν την οριστική ανακεφαλαιοποίηση που θα πρέπει να διεξαχθεί στα τέλη του 2015, εξήγησε η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η ίδια τόνισε πως είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία των τραπεζών σε ένα καθεστώς capital controls, ωστόσο παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην τρέχουσα συγκυρία.
Οι στόχοι είναι οι εξής:
- Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται το κοινό
- Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να στηρίξουν τις επιχειρήσεις
- Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ταυτόχρονα η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών γνωστοποίησε πως έχει ήδη κατατεθεί πρόταση, ώστε να διευρυνθεί το όριο των 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΚΤ, εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης