Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Elliott Management: Μην παραβλέπετε τον χρυσό! - Το πολύτιμο μέταλλο έχει θέση σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

Elliott Management: Μην παραβλέπετε τον χρυσό! - Το πολύτιμο μέταλλο έχει θέση σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο
«Το πολύτιμο αυτό μέταλλο θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, ίσως σε ποσοστό 5-10%», σύμφωνα με τον ιδρυτή του fund
Την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες έχουν επικεντρωθεί στις προσπάθειες να στηρίξουν τις αγορές ομολόγων και μετοχών, το fund Elliot Management και συγκεκριμένα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Paul Singer, έχει στρέφει το βλέμμα σε κάτι πιο… λαμπερό, τον χρυσό.
Ειδικότερα, ο Singer, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, διατύπωσε την εκτίμηση πως ο χρυσός έχει παραδόξως αγνοηθεί από επενδυτές και τραπεζίτες.
«Σε έναν κόσμο όπου οι κεντρικές τράπεζες έχουν θέσει κατηγορηματικά ως στόχο να υποτιμήσουν την αξία των χαρτονομισμάτων, μου προκαλεί έκπληξη που ο χρυσός έχει παραβλεφθεί», φέρεται να τόνισε ο δισεκατομμυριούχος και εις εκ των 50 προσωπικοτήτων της λίστας Bloomberg, με την μεγαλύτερη επιρροή στις αγορές.
Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά, «μου αρέσει ο χρυσός και πιστεύω ότι δεν υπάρχει σε πολλά επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως θα έπρεπε», προσθέτοντας ότι «το πολύτιμο αυτό μέταλλο θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, ίσως σε ποσοστό 5-10%».
Παράλληλα, ο Singer άσκησε δριμεία κριτική στους κεντρικούς τραπεζίτες, εκτιμώντας ότι ευθύνονται για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση του 2008, αλλά και ότι έχουν δημιουργήσει μια «αίρεση των κεντρικών τραπεζών» στις οποίες επενδυτές, όπως η Janet Yellen και ο Mario Draghi, Fed και ΕΚΤ αντίστοιχα, μετατρέπονται σε νομοθέτες, που λύνουν τα προβλήματα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Και μπορεί αυτές οι πολιτικές να έχουν φέρει την… «ανάκαμψη» στα ομόλογα και τις μετοχές, εντούτοις ο Singer εξέφρασε την έκπληξή του για το πόσοι επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό.
Σημειώνεται ότι το εμπόρευμα διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών, τα οποία άγγιξε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μετά τις δηλώσεις του Singer χθες, Τετάρτη, σημείωσε ενδοσυνεδριακή άνοδο 0,8%.
Ο CEO της Elliot Management τόνισε ότι επενδύει στο χρυσό και αισθάνεται ότι «είναι ένα asset που οι θεσμικοί επενδυτές πρέπει να κατέχουν», προσθέτοντας με νόημα πως «τα αποθέματα του χρυσού δεν μπορούν να αυξηθούν δραματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Gold prices since 2012

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης