Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Elliott Management: «Πολύ επικίνδυνοι οι καιροί» για τις μετοχές των τελευταίων 39 ετών

Elliott Management: «Πολύ επικίνδυνοι οι καιροί» για τις μετοχές των τελευταίων 39 ετών
«Τα χαμηλά επιτόκια και η ακραία νομισματική πολιτική δεν οδήγησαν σε βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο Paul Singer
Την εκτίμηση ότι οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ επικίνδυνοι για τους επενδυτές διατύπωσε το fund Elliot Management και συγκεκριμένα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Paul Singer, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στις κεντρικές τράπεζες.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως οι επενδυτές αντιμετωπίζουν κινδύνους που δεν έχουν δει ξανά, λόγω της επιθετικής δράσης των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών.
Ο Singer κατηγόρησε τη Federal Reserve και τις άλλες κεντρικές τράπεζες για τη δημιουργία ασυνήθιστων κινδύνων, που είναι μοναδικοί στη χρηματοπιστωτική ιστορία των περίπου 5 χιλιετιών, λόγω των χαμηλών και αρνητικών επιτοκίων.
«Αυτό που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν μια τεράστια αύξηση του κρυφού κινδύνου, κινδύνου που οι επενδυτές δεν γνωρίζουν ακριβώς ή δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά», τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι πολύ επικίνδυνοι καιροί για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές».
Ο ίδιος υπογράμμισε, ακόμα, πως τα χαμηλά επιτόκια και η ακραία νομισματική πολιτική δεν οδήγησαν σε βιώσιμη ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο Singer κατηγόρησε τη Federal Reserve για «τρομερή αλαζονεία», όταν τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι προειδοποιούσαν για την επερχόμενη κρίση του 2008.
Πλέον, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες, σύμφωνα με τον Singer, είναι να υποστηρίζουν πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν είχαν δράσει μετά την κρίση.
Ως προς τη μελλοντική διαδρομή των κεντρικών τραπεζών ο Singer χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επιφυλακτικό λόγο:
«Με περίπου 15 τρισ. δολάρια στους ισολογισμούς των κύριων κεντρικών τραπεζών, με όλα αυτά τα μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια, έχουμε μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, που δε μπορεί να λυθεί με ένα “σφυρί”, αλλά χρειάζεται, ας πούμε, κάποια φινέτσα».
Κατά το Elliot Management η τρέχουσα περίοδος είναι «η πιο περίεργη περίοδος που έχουμε αντιμετωπίσει στα τελευταία 39 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης