Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Elliott Management: Πουλήστε ομόλογα - Πολύ επικίνδυνη εποχή για μετοχές και αγορές

Elliott Management: Πουλήστε ομόλογα - Πολύ επικίνδυνη εποχή για μετοχές και αγορές
Κατά την άποψη του Singer, ο βαθμός μόχλευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμένει εξαιρετικά υψηλός
Επενδυτές πουλήστε τα μακροπρόθεσμα ομόλογά σας, συμβουλεύει η επενδυτική εταιρείας Elliott Management, δια στόματος του ιδρυτή της Paul Singer, προειδοποιώντας πως οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ επικίνδυνες για τις αγορές, αλλά και ότι δεν υπάρχουν ασφαλή καταφύγια.
Κατά την άποψη του Singer, ο βαθμός μόχλευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμένει εξαιρετικά υψηλός, δεδομένου ότι τα παράγωγα των επιτοκίων (περίπου 700 τρισ. δολάρια) είναι πολύ υψηλά, την ώρα που τα επιτόκια βρίσκονται στα «χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5.000 ετών».
Ο διάσημος διαχειριστής επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που μίλησε στο δίκτυο CNBC, έχει άλλωστε επισημάνει πως η επιθετική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών στις χρηματοοικονομικές αγορές έχει οδηγήσει πολλά επιτόκια ομολόγων στο μηδέν ή και σε αρνητικά επίπεδα, ενώ έχουν οδηγήσει σε τρομακτική αύξηση τον «κρυφό κίνδυνο».
«Ο όρος ασφαλές καταφύγιο που αποδίδεται στα ομόλογα των G7 είναι απλά λάθος», υποστήριξε ο Singer, καθιστώντας πως αυτά δεν είναι ασφαλή καταφύγια, αλλά αντιθέτως κρύβουν ένα τρομακτικό ρίσκο.
Μάλιστα, συμβούλευσε τους επενδυτές να πουλήσουν τα 30ετή ομόλογά τους.
Πάντως, αξίζει να αναφερθεί, πως ο Singer δεν αναμένει ακόμα ένα σοβαρό κραχ στις αγορές.
«Δε θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, κατά την άποψή μου», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης