Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απογοήτευση για τη λήψη μέτρων anti-dumping από την ΕΕ στα φωτοβολταϊκά

Κίνα: Απογοήτευση για τη λήψη μέτρων anti-dumping από την ΕΕ στα φωτοβολταϊκά
Η Ε.Ε γνωστοποίησε την διατήρηση του αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών δασμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για περισσότερο από τρία χρόνια 
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας (MOC) εξέφρασε την Πέμπτη 22/12/2016 την απογοήτευσή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωση να επεκτείνει τα μέτρα anti-dumping και στα κινέζικα φωτοβολταϊκα (PV) προϊόντα.
Η συνέχιση του anti-dumping και των αντισταθμιστικών δασμών θα βλάψουν τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, τα μακροπρόθεσμα οφέλη της Ε.Ε. και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Wang Hejun, επικεφαλής της MOC σε θέματα εμπορίου σύμφωνα με το Xinhua.
Τα φωτοβολταϊκά προϊόντα έχουν μεγάλη σημασία για όλες τις χώρες που θέλουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Wang.
«Η Ε.Ε. πρέπει να θέσει τέλος στο εμπόριο διορθωτικών μέτρων κατά των φωτοβολταϊκών προϊόντων όσο το δυνατόν νωρίτερα για να επιτρέψει στην αγορά να λειτουργήσει κανονικά», πρόσθεσε ο Wang.
Η Κίνα και η Ε.Ε. πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο ίδιος.
Την Τρίτη 20/12/2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε την διατήρηση του αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών δασμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για περισσότερο από τρία χρόνια σχετικά με τα κινεζικά προϊόντα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης