Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έχει αλλάξει η μετοχική σύνθεση στην Φουρλής; - Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον πωλητή;

Έχει αλλάξει η μετοχική σύνθεση στην Φουρλής; - Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον πωλητή;
Οι μετοχές γνωστού επιχειρηματία πουλήθηκαν χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος εντολή, αλλά στο μετοχολόγιο εμφανίζεται να εξακολουθεί να έχει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου
Ερώτημα παραμένει ποιος ήταν και επισήμως ο πωλητής των πακέτων στη μετοχή της Φουρλής που έγιναν στις αρχές Ιανουαρίου και αθροιστικά ανέρχονται κοντά στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές είχαν αλλάξει χέρια στην τιμή των 3,80 ευρώ ανά μετοχή.
Το Bankingnews έχοντας «φωτογραφήσει» από τότε τον πωλητή έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Σημειώνεται πάντως πως ο ίδιος ο μέτοχος σύμφωνα με το μετοχολόγιο δεν είχε δώσει εντολή πώλησης.
Οι μετοχές πουλήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από την τράπεζα που τις είχε ως ενέχυρο, η οποία και έκρινε ότι πρέπει να πουληθούν καθώς δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο.
Ωστόσο, αν η συμμετοχή υποχώρησε κάτω του 5% έπρεπε να γίνει ενημέρωση της  εταιρείας και να ανακοινωθεί επίσημα στο site του ΧΑ,
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε όπως για παράδειγμα είχε γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, όταν η FIL Investments ενημέρωσε την εταιρεία ότι προχώρησε σε πώληση μετοχών με αποτέλεσμα η συμμετοχή της στην Φουρλής από 5% να μειωθεί στο 4,50%.
Επιπλέον όταν πούλησε η τράπεζα μετοχές του ίδιου επιχειρηματία που είχε στην Τιτάν, ανακοίνωσε την πώληση, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως πέρασαν στην κατοχή της λόγω άσκησης δικαιώματος που απέρρεε από σύμβαση ενεχύρου προς εξασφάλιση δανείου.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι μετοχές ανήκαν στη Mitica LTD, του γνωστού επιχειρηματία Ιωάννη Τζιβέλη και πουλήθηκαν από την Alpha Bank.
Σύμφωνα όμως με το τελευταίο μετοχολόγιο φαίνεται πως ακόμα κατέχει το 5,015% του μετοχικού κεφαλαίου, μία συμμετοχή που υπενθυμίζουμε έρχεται από το 2009.
Η Mitica έχει συμμετοχή και στην Ελλάκτωρ, οριακά υψηλότερη του 5% και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και γι΄ αυτή τη συμμετοχή υπάρχει πρόθεση πώλησης από την τράπεζα και γίνονται συζητήσεις με τους βασικούς μετόχους.
Από τα δημοσιεύματα επίσης, θα μπορούσε να υπάρξει ερώτημα από τις αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξει επίσημη απάντηση.
Ούτε αυτό έχει γίνει.
Τονίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβάλει πρόστιμα σε βασικούς μετόχους για καθυστερημένη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με μεταβολές ποσοστών συμμετοχής.
Ποιος θα κληθεί μελλοντικά να πληρώσει το πρόστιμο;

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης