Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ignazio Visco (ΕΚΤ): Η μείωση των NPLs πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο

tags :
Ignazio Visco (ΕΚΤ): Η μείωση των NPLs πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο
Δεν θα πρέπει να υπάρξει αναταραχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Οποιαδήποτε κίνηση που θα οδηγήσει σε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και κυρίως να λάβει υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο Ignazio Visco, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας.
Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Μαδρίτη ο Visco τόνισε ότι «οι αρχές ελέγχου θα πρέπει να μειώσουν την εφαρμογή μέτρων που de facto επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο πλαφόν πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων».
Ταυτόχρονα, όμως, υποστήριξε ότι οι τράπεζες όντως θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία έχει ασκήσει έντονη κριτική στα νέα μέτρα που προτείνει η ΕΚΤ και αφορούν τα νέα (όχι τα ήδη υπάρχοντα) μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις προβλέψεις που θα πρέπει να πραγματοποιούν οι τράπεζες.
Οι ιταλικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 210 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης