Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσα σε 24 ώρες «εξαϋλώθηκαν» 60 δισ. δολ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων - Γιατί υποχωρούν οι τιμές;

Μέσα σε 24 ώρες «εξαϋλώθηκαν» 60 δισ. δολ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων - Γιατί υποχωρούν οι τιμές;
Η κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων του κόσμου διαμορφώθηκε στα 310,4 δισ. δολ. την Πέμπτη (15/3/2018), έναντι 372,9 δισ. δολ. μια ημέρα πριν
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν σήμερα (15/3/2018) οι τιμές των βασικών κρυπτονομισμάτων εν μέσω στενότερου ρυθμιστικού ελέγχου και μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Google για απαγόρευση διαφημίσεων σχετικά με τον κλάδο.
Η κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων του κόσμου διαμορφώθηκε στα 310,4 δισ. δολ. την Πέμπτη (15/3/2018), έναντι 372,9 δισ. δολ. μια ημέρα πριν, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com, που παρακολουθεί τις τιμές σε διαφορά ανταλλακτήρια.
Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης της αγοράς, διαπραγματεύτηκε στα 7.676,52 δολ., το χαμηλότερο επίπεδο μετά τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Γιατί υποχωρούν οι τιμές;

Μια σειρά παραγόντων έχουν επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Ο πρώτο μεγάλος παράγοντας ήταν οι πωλήσεις στο καταρρέον ανταλλακτήριο της Ιαπωνίας, Mt Cox.
Έκλεισε το 2014 και κατέθεσε πτώχευση αφού έχασε περίπου 850.000 κρυπτονομίσματα.
Εν τω μεταξύ, η Alphabet της Google, o μεγαλύτερος διαφημιστής στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.
«Το sell off πυροδοτήθηκε από μια σειρά παραγόντων, κυρίως από την ανησυχία σχετικά με στενότερο ρυθμιστικό έλεγχο των ICOs, τα bitcoin του Mt.Gox και την εμφάνιση κάποιων traders οι οποίοι πιέζουν για μελλοντικές ευκαιρίες επαναγορών» δήλωσε στο CNBC ο Thomas Glucksmann της Gatecoin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα bear σημάδια έχουν τρομάξει πολλούς νέους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα που τώρα προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης