Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Τα κρυπτονομίσματα δε θέτουν σε κίνδυνο το βρετανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

Bank of England: Τα κρυπτονομίσματα δε θέτουν σε κίνδυνο το βρετανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα
Η Τράπεζα της Αγγλίας τόνισε ότι θα παρακολουθεί την άμεση και έμμεση έκθεση των βρετανικών τραπεζών στους κινδύνους που προέρχονται από τα κρυπτονομίσματα
Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, αναφορικά με το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων, τονίζοντας ότι το απόθεμα των περιουσιακών στοιχεία που κατέχουν οι επενδυτές της Μεγάλης Βρετανίας είναι μικρό σε σχέση με το συνολικό μέγεθος του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα (16/3) η Bank of England, οι μεγάλες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αμελητέα έκθεση σε αυτές τις κατηγορίες των περιουσιακών στοιχείων, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί την άμεση και την έμμεση έκθεση των τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε όλους τους κινδύνους που προέρχονται από τα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, διευκρίνησε ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να επηρεαστεί από τα κρυπτονομίσματα, εάν τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία υιοθετηθούν σε ευρύτερο βαθμό ως μέθοδος πληρωμής ή αποταμίευσης.
Παράλληλα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ανέφερε ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν ως επί το πλείστον αμετάβλητοι σε σύγκριση με τα τέλη του 2017, ενώ επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους κινδύνους που απορρέουν από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα stress tests που είναι προγραμματισμένα για τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη του τρέχοντος έτους δε θα διαφέρουν σημαντικά από εκείνα του 2017», πρόσθεσε η Bank of England.
Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως έχουν εντείνει τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων στο πλαίσιο μίας κερδοσκοπικής έκρηξης, με την αμερικανική Επιτροπή Κινητών Αξιών να έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης