Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (ΒοΕ): Τα κρυπτονομίσματα δεν δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Carney (ΒοΕ): Τα κρυπτονομίσματα δεν δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Ο Carney του οποίου η θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας λήγει το 2019, σημείωσε ότι όποιος τον διαδεχθεί, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναθεώρηση των υφιστάμενων κανόνων αντί στην προώθηση νέων προτύπων
To Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSΒ) των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο (G20), που ηγήθηκε της μεταρρύθμισης σε τράπεζες και αγορές διαμηνύει πως  θα επικεντρωθεί περισσότερο στην αναθεώρηση των υφιστάμενων κανόνων και στον σχεδιασμό αποφυγής νέων κρίσεων.
Το FSB, το οποίο συντονίζει τον οικονομικό βηματισμό της ομάδας των 20, αντέδρασε επίσης στις προσκλήσεις ορισμένων μελών της για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων,  όπως το bitcoin.
Το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα σημείωσε άνοδο το 2017 καθώς οι τιμές τους «εκτοξεύθηκαν» μόνο τους τελευταίους μήνες, επιφέροντας τις σχετικές προειδοποιήσεις από τις ρυθμι στικές αρχές.
Όμως, σε ένα σημάδι ελάχιστης συναίνεσης για ριζοσπαστική δράση, η FSB ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερος διεθνής συντονισμός για την κάλυψη των ελλείψεων στα δεδομένα όσον αφορά την παρακολούθηση του ραγδαία εξελισσόμενου αλλά ακόμη μικροσκοπικού τομέα που αξίζει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
«Η αρχική εκτίμηση του FSB είναι ότι τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία δεν δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Mark Carney σε επιστολή προς τους κεντρικούς τραπεζίτες και τους υπουργούς Οικονομικών των G20 που θα συναντηθούν στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα (19/3) και την Τρίτη(20/3).
Ο Carney του οποίου η θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) λήγει το 2019, σημείωσε ότι όποιος τον διαδεχθεί, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναθεώρηση των υφιστάμενων κανόνων αντί στην προώθηση νέων προτύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης