Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την σύμπραξη όλων των χωρών του Κόλπου απέναντι στο Ιράν ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Reuters: Την σύμπραξη όλων των χωρών του Κόλπου απέναντι στο Ιράν ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Η Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει νέες σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμά 
Την ανάγκη ενότητας των χωρών του Κόλπου απέναντι στο Ιράν τόνισε κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo.
«Το Ιράν αποσταθεροποιεί το σύνολο της περιοχής και αντίθετα από την προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση, δεν θα αμελήσουμε τη μεγάλη έκταση της ιρανικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνομιλίες του με τους Σαουδάραβες ηγέτες πριν αναχωρήσει από το Ριάντ με προορισμό το Ισραήλ και την Ιορδανία.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο αμερικανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε πως η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους συμμάχους της για να διορθώσει τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Όμως, αν δεν μπορέσει να βρεθεί μια νέα συμφωνία, ο πρόεδρος Trump έχει πει πως θα την εγκαταλείψει» υπογράμμισε ο Pompeo .
Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ομόλογός του Adel al-Jubeir τάχθηκε υπέρ μιας σκλήρυνσης της συμφωνίας, κυρίως όσον αφορά τον εμπλουτισμό του ουρανίου και τις επιθεωρήσεις, και ζήτησε νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης για το πρόγραμμά της για τους βαλλιστικούς πυραύλους και για την "ανάμιξή της στις υποθέσεις χωρών της περιοχής".
Στον επόμενο σταθμό του στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται σήμερα (29/4) πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Netanyahu ο οποίος έχει ήδη επιβεβαιώσει πως η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα είναι το μεγάλο θέμα της συνάντησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης