Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα 2 γραφήματα που περιγράφουν την εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Morgan Stanley: Τα 2 γραφήματα που περιγράφουν την εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων
Όπως προκύπτει από έρευνα της Morgan Stanley, ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών περνάει από το μικρό νησί της Μάλτας
Τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομίσματων βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών περνάει από το μικρό νησί της Μάλτας, όπως προκύπτει από έρευνα της Morgan Stanley.
Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση του να μεταφέρει την έδρα της στη Μάλτα.
«Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ονόματι Binance ανακοίνωσε την πρόθεση του να μεταφέρει την έδρα του εκεί.
Οπότε αν πάρουμε αυτή την εταιρεία, η Μάλτα θα είναι πολύ πιο κάτω από τον κατάλογο» αναφέρεται στην έρευνα.
«Το (ανταλλακτήριο) Binance είπε ότι φεύγει από την Ασία λόγω των αυστηρότερων κανόνων, κυρίως από την Ιαπωνία.
Το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο, το OKEx, επίσης ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι ανοίγει γραφείο στη Μάλτα» επισημαίνεται στην έρευνα.

crypto

Ενώ η Μάλτα κυριαρχεί όσον αφορά τους όγκους, στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται τα περισσότερα ανταλλακτήρια, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μόνο το 1% των παγκόσμιων όγκων συναλλαγών, σημειώνει η Morgan Stanley.

exchanges

«Τα περισσότερα βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Χονγκ Κονγκ και στις ΗΠΑ» αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley και προσθέτουν «οι τρεις χώρες έχουν σχετικά μεγάλα οικονομικά κέντρα, ενώ οι ΗΠΑ εστιάζουν στην τεχνολογία».
«Υπάρχουν έξι ανταλλακτήρια που βρίσκονται στην Ινδία, αλλά πολλά είναι πιθανό να πρέπει να κλείσουν ή να μετεγκατασταθούν καθώς αυτό το μήνα η κεντρική τράπεζα διέταξε τις εμπορικές τράπεζες να κλείσουν λογαριασμούς με ανταλλακτήρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης