Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Α. Καλλιτσάντσης: Επιστροφή της Ελλάκτωρ στην κερδοφορία το 2019

Α. Καλλιτσάντσης: Επιστροφή της Ελλάκτωρ στην κερδοφορία το 2019
Σύμφωνα με τον CEO, o Ελλάκτωρας έχει ήδη λάβει μία σειρά από μέτρα στις διεθνείς δραστηριότητες
Για πλήρη αναδιάταξη και επιστροφή της Ελλάκτωρ στην κερδοφορία το 2019, έκανε λόγο ο διευθύνων δύμβουλος του Ομίλου, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2018.
«Η επιτακτική ανάγκη οργανωτικής και λειτουργικής αλλαγής στον κλάδο της κατασκευής με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία, επιβεβαιώνεται πλήρως από τις επιπτώσεις που είχαν τα έργα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και το τρίτο τρίμηνο στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου«, τόνισε ο κ. Καλλιτσάντσης.
Σύμφωνα με τον CEO, o Ελλάκτωρας έχει ήδη λάβει μία σειρά από μέτρα στις διεθνείς δραστηριότητες ώστε η εστίαση να μην είναι μόνο στο ανεκτέλεστο, αλλά και στη μελλοντική κερδοφορία.
«Τα μέτρα που λαμβάνουμε στοχεύουν στο να διασφαλίσουν πως εφεξής η Κατασκευή δεν θα αντισταθμίζει την κερδοφόρα απόδοση των άλλων δραστηριοτήτων μας», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιτσάντση, η Ελλάκτωρ εδώ και τέσσερις μήνες έχει εκκινήσει μία διαδικασία ανασυγκρότησης, με τη Διοίκηση να υλοποιεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όλες τις μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων τον Ιούλιο του 2018.
«Αυτό θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε προκειμένου ο Όμιλος να μπορεί να επιστρέψει και πάλι μακροχρόνια αξία στους μετόχους», υπογράμμισε ο CEO.

Τι δείχνουν τα Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2018

Tα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου 2018, αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση της ανάγκης για άμεση αλλαγή στη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Τα αποτελέσματα της Κατασκευής αποδεικνύουν το οργανωτικό και λειτουργικό πρόβλημα της ΑΚΤΩΡ εκτός συνόρων, όπως σημειώνεται.
Οι ζημιές στην Κατασκευή προερχόμενες κυρίως από τα Βαλκάνια αντιστάθμισαν πλήρως τη θετική απόδοση όλων των άλλων δραστηριοτήτων, ενώ οι παραχωρήσεις, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος και Ηλέκτωρ καταγράφουν ισχυρή απόδοση.
Η ενίσχυση της συμμετοχής κατά 6,5% στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προβλέπει τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον τομέα των παραχωρήσεων.
Την ίδια ώρα, η Αττική Οδός κατέγραψε αύξηση κυκλοφορίας 4% στο εννεάμηνο, ενισχύοντας τις ταμειακές ροές.
Η συνεχώς αυξανόμενη εγκατεστημένη ισχύς της ΕΛ.ΤΕΧ.
Άνεμος σε πλήρη εναρμόνιση με το επενδυτικό της πλάνο, συνεπάγεται υψηλότερο EBITDA (+27%).
Στο εννεάμηνο η εγκατεστημένη ισχύς ήταν 289MW, σήμερα έχει φτάσει τα 296MW κι άλλα 195ΜW βρίσκονται σε φάση κατασκευής.
Η Ηλέκτωρ προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση σύμβασης στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να μπορεί να επεξεργαστεί έως 120.000 τόνους απορριμμάτων επιπλέον τον χρόνο και να αντιστρέψει πρόβλεψη ύψους 4,2 εκατ. ευρώ.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η β’ φάση ανάπτυξης του Εμπορικού Πάρκου Smart Park επεκτείνοντας τα παρόντα 36.500 τ.μ. κτηρίων σε συνολικά 50.000 τ.μ. και διπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων και των χώρων εστίασης.
Ήδη έχουν υπογραφεί προσύμφωνα μίσθωσης για σχεδόν το 50% των χώρων της επέκτασης.

Τι έχει γίνει τις πρώτες 100 μέρες της Διοίκησης Καλλιτσάντση στην ΑΚΤΩΡ

Η νέα Διοίκηση έχει εστιάσει αυτούς τους τέσσερις μήνες στην καταγραφή κι αποφασιστική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων στην Κατασκευή.
Έχουν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου της Κατασκευής σε επίπεδο ρευστότητας, κόστους και ρίσκου.
Στην ΑΚΤΩΡ έχει αντικατασταθεί το σύνολο των διευθυντικών στελεχών στα Κεντρικά (Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός Διευθυντής, Νομικός Σύμβουλος), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει αλλαγές και σε υπεύθυνους έργων στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με πηγές του Ομίλου, στη Διοίκηση της ΑΚΤΩΡ δεν συμμετέχει πλέον κανένα πρόσωπο που είχε άμεση εμπλοκή σε ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης τα τελευταία χρόνια.
Έχει διοριστεί Επιχειρησιακός Διευθυντής ειδικά για την ΑΚΤΩΡ που υποστηρίζεται από task force, το Νομικό Σύμβουλο, τον Οικονομικό Διευθυντή και εξειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο.  
Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΑΚΤΩΡ παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία υποδομών στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς άνω του 40%, με 1,6 δις ανεκτέλεστο στο εννεάμηνο κι επιπλέον έργα 166 εκατ. ευρώ μετά τις 30.09.18.

Αλλαγές σε επίπεδο Ομίλου

Έχουν ήδη αρχίζει να υλοποιούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο Εταιρικής Διακυβέρνησης με υποστήριξη ειδικού εξωτερικού συμβούλου και την επίβλεψη του Προέδρου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Γιώργου Προβόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές και στα 21 Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών του Ομίλου.
Ο μέχρι πρότινος Μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, καθίσταται πλέον ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ «δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας του αυτούς τους τέσσερις μήνες στην προσπάθεια για αναδιάταξη της ΑΚΤΩΡ» όπως σημειώνουν κύκλοι της διοίκησης.
Καλύφθηκε εντός των πρώτων 100 ημερών το σύνολο σχεδόν των διευθυντικών στελεχών που απουσίαζε σε επίπεδο Ομίλου:
Νέος Επιχειρησιακός Διευθυντής Ομίλου που θα είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων και διαδικασιών, τη βελτιστοποίηση της εταιρικής και οργανωτικής δομής και την αύξηση της αποδοτικότητας.  
Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Ομιλικής κουλτούρας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας εντός κι εκτός της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συστάθηκε και στελεχώθηκε Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας, καθώς έχει ήδη επιλεγεί και θα αρχίσει να εργάζεται για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τον Ιανουάριο, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου.
Επίσης, έχει ήδη επιλεγεί και θα αρχίσει να εργάζεται για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τον Ιανουάριο, Διευθυντής Πληροφορικής Ομίλου, ενώ έχει ήδη επιλεγεί και θα αρχίσει να εργάζεται για την ΑΚΤΩΡ εντός Δεκεμβρίου, Εμπορικός Διευθυντής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης