Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CrossBorder Capital: Έλλειψη ρευστότητας, το μεγάλο πρόβλημα για τις αγορές το 2019

CrossBorder Capital: Έλλειψη ρευστότητας, το μεγάλο πρόβλημα για τις αγορές το 2019
Οι αγορές θα ταλανιστούν από έλλειψη ρευστότητας το 2019, αναφέρει η CrossBorder Capital
Οι παγκόσμιες αγορές θα βιώσουν μία έλλειψη ρευστότητας το νέο έτος, εν μέσω ταχείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, αναφέρει σε σημείωμά της η CrossBorder Capital.
Όπως υπογραμμίζει, με αφορμή το τέλος των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης, η ρευστότητας στις αγορές θα υποχωρήσει το 2019 με τον ταχύτερο ρυθμό από την κρίση του 2007/2008, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια θα αυξήσουν το ήδη πολύ υψηλό χρέος ορισμένων εταιρειών και χωρών -λόγω του υψηλότερου κόστους εξυπηρέτησης.
Από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες (Federal Reserve, Bank of England, Bank of Japan, ΕΚΤ), πλέον μόνο η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) επεκτείνει τον ισολογισμό της, επισημαίνεται.
«Σε αντίθεση με την κρίση του 2007/08, η οποία αφορούσε περισσότερο ένα τραπεζικό σύστημα που κατέρρευσε, η σημερινή πιστωτική πίεση μοιάζει περισσότερο με την ασιατική κρίση του 1997/98, όταν οι τράπεζες, με επικεφαλής την αμερικανική Fed, συσφίγγανε την προσφορά πρωτογενούς ρευστότητας και οι διασυνοριακές ροές υποχώρησαν γρήγορα.
Σήμερα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιθανώς ακόμη πιο αλληλένδετες πιο παγκόσμιες.
Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να επέλθει μία κρίση όπως η ασιατική, αλλά δεν θα περιορίζεται στην Ασία. (…)
Αναμένουμε μια σημαντική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το 2019.
Η Κίνα θα οδηγήσει τον κύκλο, με τη Fed να ακολουθεί, δεδομένης της στενότητας στην εγχώρια και την παγκόσμια ρευστότητα», σχολιάζεται.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης