Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (ΕΚΤ): H λιτότητα πρέπει να αποφεύγεται όταν δεν είναι απαραίτητη

tags :
Visco (ΕΚΤ): H λιτότητα πρέπει να αποφεύγεται όταν δεν είναι απαραίτητη
Η λιτότητα είναι σοβαρό λάθος, αν υιοθετηθεί από χώρες που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμών, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco
Τις χώρες που υιοθετούν περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές ακόμη και όταν δεν χρειάζονται, επέκρινε σήμερα (28/1/2019) ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, σε μια εμφανή αναφορά στη Γερμανία.
Μιλώντας σε μια παρουσίαση βιβλίου στην Πίζα, ο Visco δήλωσε ότι οι πολιτικές λιτότητας που υιοθέτησε η Ιταλία το 2011 και το 2012 ήταν απαραίτητες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της αγοράς κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, παρότι συμπίεσαν στην οικονομία.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «η λιτότητα είναι σοβαρό λάθος, αν υιοθετηθεί από χώρες που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμών».
Πολλοί Ιταλοί οικονομολόγοι επικρίνουν τη Γερμανία για τα μεγάλα εμπορικά και δημοσιονομικά πλεονάσματά της, τα οποία κατηγορούν για την καταστολή των οικονομιών των εταίρων της στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, ο Visco, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προειδοποίησε ότι «είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη νομισματική ένωση» στην Ευρώπη, εκτός και εάν συνοδευτεί από μια δημοσιονομική ένωση.
Επίσης, ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα πρέπει να παραμείνει «ουσιαστικά διευκολυντική» όσο η ανάπτυξη επιβραδύνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης