Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Παροχή δανεισμού στην Κίνα, το πιο σημαντικό μέγεθος για την παγκόσμια οικονομία

Barclays: Παροχή δανεισμού στην Κίνα, το πιο σημαντικό μέγεθος για την παγκόσμια οικονομία
Ανάλυση της Barclays για την πίστωση στην Κίνα 
Η νομισματική πολιτική και, ειδικότερα, η παροχή δανεισμού στην κινεζική οικονομία, θα παίξει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία το τρέχον έτος, αναφέρει σε έκθεσή της η Barclays.
Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα αναφέρεται αρχικά στα όχι τόσο ικανοποιητικά μεγέθη των υπόλοιπων δύο μεγάλων οικονομικών του κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών -εν μέσω ουκ ολίγων σχετικών προειδοποιήσεων από επενδυτές και αναλυτές.
Όπως φάνηκε από τα πρόσφατα σχετικά στοιχεία για επιμέρους τομείς στις ΗΠΑ και το ΑΕΠ στη Γερμανία, οι οικονομικές συνθήκες δε φαίνεται να βελτιώνονται με τον ρυθμό των τελευταίων ετών.
Την ίδια στιγμή, τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, ένας από τους λόγους της ισχυρής ανάπτυξης στη μετά-χρηματοπιστωτικής κρίσης εποχή, φθάνουν στο τέλος τους, με τη Federal Reserve να έχει ήδη συσφίξει αρκετά τη νομισματική πολιτική και την ΕΚΤ να ακολουθεί φέτος.
Ως αποτέλεσμα, σημειώνει η Barclays, η πίστωση στην κινεζική οικονομία θα παίξει ακόμη σημαντικότερο ρόλο σε σύγκριση με το παρελθόν.
Στο παρακάτω διάγραμμα της τράπεζας παρατηρείται μία θετική συσχέτιση μεταξύ της «ένεσης» ρευστότητας στην Κίνα και της παγκόσμιας ανάπτυξης, επισημαίνεται.
Επί του παρόντος, αν και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο στο παρελθόν, η Λαϊκή Τράπεζα (PBoC) της Κίνας συνεχίζει τη χαλαρή νομισματική πολιτική, παρέχοντας άφθονη ρευστότητα στο σύστημα και την πραγματική οικονομία.
Τα διαγράμματα:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης