Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ η Piraeus Securities - Τα top picks

Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ η Piraeus Securities - Τα top picks
Στα top picks οι Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΤΕ
Σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αλλά και του ΟΠΑΠ και της ΕΧΑΕ, προχώρησε η Piraeus Securities, στην επικαιροποίηση των εκτιμήσεών της για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ενώ στα top picks τοποθετεί τις Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίο και ΟΤΕ.
Ειδικότερα, για τον τραπεζικό κλάδο, η Piraeus Securities εκτιμά ότι οι πρόσφατες διεργασίες για την επιτάχυνση των προσπαθειών μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά 40 δισ. ευρώ θα βελτιώσουν το περιβάλλον ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο νόμος για τα DTC.
Για την Alpha Bank η τιμή στόχος μειώνεται κατά 11% στα 1,70 ευρώ, για την Εθνική κατά 27% στα 1,6 ευρώ και για την Eurobank κατά 5% στα 0,74 ευρώ.
Αναφορικά με την αποτίμηση των τριών τραπεζικών μετοχών, η Piraeus Securities εκτιμά σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2019 ότι η Eurobank διαπραγματεύεται στο 0,59x, η Alpha Bank στο 0,46x και η Εθνική στο 0,37x.
Για την ΕΧΑΕ, η τιμή στόχος μειώνεται στα 4,20 ευρώ, από 4,40 ευρώ προηγουμένως, με τη σύσταση να παραμένει σε neutral, εξαιτίας του πολύ χαμηλού μέσου όρου των ημερήσιων συναλλαγών στο ΧΑ, στα 36,2 εκατ. ευρώ.
Εντούτοις, βλέπει σταδιακή αύξηση του μέσου όρου συναλλαγών μέσα στο έτος, με στόχο τα 64 εκατ. ευρώ, από 55,7 εκατ. ευρώ το 2018.
Για τον Φουρλή, η Piraeus Securities διατηρεί την τιμή στόχο στα 6,50 ευρώ, με τη σύσταση σε outperform.
Η νέα στρατηγική γύρω από το brand του ΙΚΕΑ θα μεταμορφώσει το δίκτυο σε πιο μικρούς χώρους λιναικών πωλήσεων προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις, ενώ η Trade Estates REIC αναμένεται να δημιουργήσει αξία για τον όμιλο.
Σταθερή στα 18,20 ευρώ με σύσταση outperform διατηρεί την τιμή στόχο και για την Jumbo, εξαιτίας των ισχυρών επιδόσεών της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2018-2019.
Εκτιμάται ότι ο όμιλος θα διανείμει μέρισμα της τάξεως των 0,20 ευρώ.
Από την άλλη μεριά, για τον ΟΠΑΠ η τιμή στοχος μειώνεται στα 10,50 ευρώ, από 10,80 ευρώ προηγουμένως, εξαιτίας της αργής ανάπτυξης του δικτύου VLTs.
Βέβαια, το παραπάνω αντισταθμίζεται ελαφρώς από τις επιδόσεις της νέας πλατφόρμας στοιχηματισμού, αλλά του ΚΙΝΟ.
Αυξημένη στα 20 ευρώ, από 19,80 ευρώ προηγουμένως, είναι και η τιμή στόχος της Τιτάν από την Piraeus Securities, αλλά διατηρείται η σύσταση neutral.
Η χρηματιστηριακή αναμένει θετικά αποτελέσματα από την αγορά των ΗΠΑ και της Ελλάδας, αλλά εκείνη της Αιγύπτου παραμένει υπό πίεση.
Στα top picks της Piraeus Securities βρίσκονται οι Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.
Όπως επισημαίνει η Jumbo θα επωφεληθεί από την βελτίωση του προφίλ ρίσκου της Ελλάδας, αλλά και την αυξημένη παρουσία στο εξωτερικό (25 καταστήματα στη Ρουμανία).
Η Motor Oil θα επβφεληθεί από το πλαίσιο IMO2020, ενώ εκτιμάται ότι θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.
Επίσης, η Motor Oil διανείμει από τα ελκυστικότερα μερίσματα της αγοράς.
Ο Μυτιληναίος, μέσω της Αλουμίνιον της Ελλάδος, είναι στην ουσία ο μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, ενώ η θυγατρική Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.
Τέλος, ο ΟΤΕ εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις, ισχυρές ταμειακές ροές και γενναία μερισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης