Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria: Ο SSM μπορεί να προσφέρει στις τράπεζες περισσότερη διαφάνεια, αλλά περιμένει και περισσότερα

tags :
Enria: Ο SSM μπορεί να προσφέρει στις τράπεζες περισσότερη διαφάνεια, αλλά περιμένει και περισσότερα
Ο SSM θα πρέπει να είναι πιο διαφανής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει βασικές αποφάσεις, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Μηχανισμού, Andrea Enria
Ο SSM -το εποπτικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT)- θα πρέπει να είναι πιο διαφανής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει βασικές αποφάσεις, όπως ο καθορισμός κεφαλαιακών απαιτήσεων, δήλωσε σήμερα (7/3/2019) ο νέος επικεφαλής του, Andrea Enria.
Ωστόσο, ο Enria πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να είναι πιο διαφανείς για να προστατεύουν τους επενδυτές οι οποίοι, σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζονται μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, θα πρέπει να επιβαρύνονται με τυχόν απώλειες σε περίπτωση αποτυχίας μιας τράπεζας.
«Έχω ακούσει εκκλήσεις για μεγαλύτερη σαφήνεια και προβλεψιμότητα όσον αφορά τις εκτιμήσεις μας», δήλωσε ο Enria.
«Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτά τα αιτήματα και... γιατί να μην ξεκαθαρίσουμε ποιοι οδηγοί κινδύνου καθοδηγούν τη συνολική μας απόφαση, για παράδειγμα;», πρόσθεσε ο νέος επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).
Σημειώνεται ότι ο SSM έχει υπό την επίβλεψή του 119 τράπεζες, για τις οποίες καθορίζει τα επίπεδα κεφαλαιακών απαιτήσεων.
Ορισμένες τράπεζες αποκαλύπτουν αυτή τη βασική μέτρηση στους επενδυτές, γνωστή στην αγορά ως Πυλώνας 2, αλλά ορισμένες δεν το κάνουν.
«Η επικοινωνία δεν είναι μονόδρομος και προχωρά πέρα από τον εμπιστευτικό διάλογο μεταξύ εποπτών και τραπεζών», ανέφερε ο Enria.
«Μεγαλύτερη διαφάνεια θα ήταν συνεπώς δικαιολογημένη, πιστεύω», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης