Τελευταία Νέα
Speculator

Συμφωνία συστημικών τραπεζών να στηρίξουν τον Χαντζηνικολάου (Πειραιώς) για Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών

Συμφωνία συστημικών τραπεζών να στηρίξουν τον Χαντζηνικολάου (Πειραιώς) για Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών
Η εκλογή νέου Προέδρου στην Ένωση Τραπεζών θα πραγματοποιηθεί 26 Μαρτίου και 29 Μαρτίου θα αποχωρήσει ο Νίκος Καραμούζης από Πρόεδρος της Eurobank και Πρόεδρος της Ένωσης
Συμφωνία φαίνεται ότι έχει επέλθει μεταξύ των συστημικών τραπεζών – πλην Εθνικής – για την προεδρία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Η Eurobank και η Alpha bank θα στηρίξουν για Πρόεδρο της Ένωσης τον Γιώργο Χαντζηνικολάου τον πρόεδρο της Πειραιώς.
Βέβαια οι μικρότερες τράπεζες που συμμετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα – ορισμένες εξ αυτών – συνεχίζουν να διάκεινται θετικά υπέρ του Μιχαηλίδη του Προέδρου της Εθνικής τράπεζας ο οποίος είναι ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή έχει καθοριστεί για τις 26 Μαρτίου.
Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος τόνιζε ότι «δύο είναι οι βασικές ανησυχίες γύρω από το θέμα της Ένωσης Τραπεζών.
1)Εάν εκλεγεί ο Μιχαηλίδης χωρίς την στήριξη των μεγάλων τραπεζών θα υπάρξει διάσπαση στην Ένωση.
2)Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών ενδέχεται να διαφοροποιηθούν και άτυπα να δημιουργήσουν συντονιστικό όργανο που θα παρεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο της Ένωσης Τραπεζών».
Με βάση τα τωρινά δεδομένα πρόεδρος της Ένωσης θα εκλεγεί ο Χαντζηνικολάου, ωστόσο ο Κώστας Μιχαηλίδης της Εθνικής τράπεζας επιμένει για την υποψηφιότητα και μάλιστα έχει οργανώσει επαφές με όλες τις διοικήσεις των τραπεζών.
Η εκλογή όπως προαναφέρθηκε θα πραγματοποιηθεί 26 Μαρτίου και 29 Μαρτίου θα αποχωρήσει ο Νίκος Καραμούζης από Πρόεδρος της Eurobank και Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης