Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: May παραιτήσου είναι ζήτημα Δημοκρατίας - Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται βουλευτές της May

Telegraph: May παραιτήσου είναι ζήτημα Δημοκρατίας - Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται βουλευτές της May
Βρετανοί πολιτικοί και στελέχη του Κοινοβουλίου έχουν γίνει στόχοι προπηλακισμών και δέχονται απειλές κατά της ζωής τους
Στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση στη Βρετανία σχετικά με την παραίτηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May με τη συντηρητική εφημερίδα Telegraph να ζητά ανοικτά σε πρωτοσέλιδο της την παραίτησή της.
Με τον τίτλο «May παραιτήσου» η εφημερίδα υποστηρίζει πως «πρέπει τώρα να δει - ή πρέπει να της πουν - ότι μολονότι μπορεί να συναντηθεί με την ΕΕ και να διαπραγματευτεί την παράταση του Brexit, αυτό είναι το τέλος του δρόμου. Πρέπει κατόπιν να αποχωρήσει, για χάρη του Brexit, του κόμματός της και της ίδιας της δημοκρατίας».
Η εφημερίδα, που παραδοσιακά απευθύνεται στα στελέχη και στους υποστηρικτές του Συντηρητικού Κόμματος της May, επικαλείται ζήτημα Δημοκρατίας λέγοντας ότι η παραμονή της στην εξουσία βλάπτει τη Βρετανία.
Την Τετάρτη, η May διαβεβαίωσε τους κοινοβουλευτικούς του κόμματος της ότι θα ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρωθυπουργού και της αρχηγού του κόμματος εάν η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνησή της με την ΕΕ, που απεναντίας καταψηφίστηκε χθες, για τρίτη φορά.

Απειλές κατά βουλευτών

Στο μεταξύ, βρετανοί πολιτικοί και στελέχη του προσωπικού του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου γίνονται ολοένα περισσότερο στόχοι προπηλακισμών και απειλών, εν μέσω της οργής μερίδας υποστηρικτών του Brexit διότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν ενέκρινε καμιά συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως χθες Παρασκευή, την ημέρα που αποτελούσε ως πρότινος την προθεσμία για να ολοκληρωθεί το διαζύγιο.
Η βουλευτής του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Hanna Bartell ανέφερε μέσω Twitter ότι χθες Παρασκευή είδε μια "μακάβρια" εικόνα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου ακουγόταν μια μπάντα να παίζει και καθώς πέρναγε "είδα κάποιον να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό".
Απευθυνόμενη στα μέλη του κοινοβουλίου την Πέμπτη, η φιλοευρωπαία βουλευτής Ana Subri τόνισε πως έλαβε ένα μήνυμα από μέλη της άνω Βουλής — της Βουλής των Λόρδων — που περιέγραφε με συγκλονιστικό, κατ' αυτήν, τρόπο πως "μια εργαζόμενη και άλλα μέλη του προσωπικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με φτυσίματα και προπηλακισμούς καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους, προφανώς λόγω της πολιτικής κατάστασης".
Απαντώντας στη Subriι, ο πρόεδρος του σώματος Joyhn Berkow επισήμανε ότι έχει ενημερωθεί για τουλάχιστον μία καταγγελία περί "απειλητικής ή προσβλητικής συμπεριφοράς" προς μέλη του κοινοβουλίου και στελέχη του προσωπικού του.
Η Andrea Lintsom, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, σημείωσε πως ο επικεφαλής της ασφάλειας του κοινοβουλίου τη διαβεβαίωσε πως θα λαμβάνονταν "αυξημένα" μέτρα χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης